Cum să îndepărtezi unghiile cu gel în siguranță acasă


Știați că puteți îndepărta unghiile cu gel acasă în doar patru pași simpli? Vă explicăm tot ce trebuie să știți in acest articol.

Te întrebi cum să îndepărtezi unghiile cu gel acasă? De ceva timp, această tendință atrage atenția pentru eleganța și stilul pe care le dă mâinilor. Cu toate acestea, pe măsură ce sunt aplicate, după un timp trebuie îndepărtate.

Dezavantajul este că nu este la fel de ușor ca cu o manichiură tradițională. Există câteva măsuri de precauție de luat pentru a preveni deteriorarea suprafeței unghiei prin îndepărtare. Iată cum:

Ce sunt unghiile cu gel?

Unghiile cu gel diferă de o manichiură normală în produsele folosite. În acest caz particular, se folosește un lac de gel care este întărit cu ajutorul unei lămpi UV . Lacul de unghii tradițional, în schimb, este completat doar de un strat protector de luciu care, deși are funcția de a crește durata de viață a produselor, începe să se deterioreze după câteva zile.

Lacul semipermanent folosit pentru unghiile cu gel, in schimb, poate rezista pana la 15 zile, dupa care incepe sa se simta cresterea unghiilor, lacul se deterioreaza si stralucirea incepe sa se estompeze. În cazul unghiilor artificiale sau acrilice, se întâmplă același lucru și se formează mici găuri între unghie și cuticulă, rezultând un aspect neglijent și dezordonat.

Bineînțeles că le poți aplica din nou pentru a-ți face unghiile să arate din nou bine, dar să le îndepărtezi acasă nu este ușor. Dizolvantul obișnuit de lac de unghii nu va funcționa. De asemenea, nu este recomandat să le îndepărtați prin tragere sau pilire excesivă.

Ce sunt unghiile cu gel?

Unghiile cu gel folosesc produse semi-permanente care nu pot fi indepartate cu dizolvantul traditional de lac de unghii.

Cum sa indepartezi gelul de pe unghii acasa?

Desigur, prima opțiune este să mergi la un salon de înfrumusețare și să lasi treaba asta pe mâini experte. Dar dacă din anumite motive nu este posibil, există o metodă de a face acest lucru acasă în siguranță și ieftin.

Materiale necesare

  • Pila de unghii.
  • Acetonă, dizolvant.
  • Discheta de bumbac.
  • Folie de aluminiu
  • Împingător de cuticulă.
  • Vaselina sau o crema idratanta
  • Lac de unghii

Pasul 1. Pileste-ți ușor unghiile

Primul lucru de făcut este să-ți pilești unghiile pentru a crea o suprafață mai poroasă, care să faciliteze pătrunderea acetonei. Ideea este de a elimina strălucirea și netezimea gelului.

După îndepărtarea prafului de unghie, aplică vaselina pe zona pielii, având grijă să nu ajungă pe unghie. Scopul său este de a oferi un strat de protecție pielii pentru a contracara efectele negative ale acetonei.

Pasul 2. Aplicați acetonă

Odată terminat pasul anterior, unghiile tale vor fi aspre și cu dungi, ceea ce este în regulă. Cu toate acestea, culoarea gelului este încă prezentă, deoarece ați îndepărtat doar stratul superior.

Apoi, separați 10 bucăți mici de vată și înmuiați-le în acetonă. Acoperiți-vă vârfurile degetelor cu acestea, cum ar fi o glugă. Puteți cumpăra plasturi de salon uzați dacă doriți, dar dischetele de bumbac funcționează bine.

Ideal este ca bumbacul să adere bine pe unghie, apoi tăiați 10 dreptunghiuri mici de folie de aluminiu și așezați-le pe degete, aplicând o ușoară presiune.

Varianta profesională pentru glugile din dischete de bumbac și folie de aluminiu constă în degetare speciale din silicon pentru umplere cu acetonă. Înmuiați degetele si asteptati timpul indicat și gata.

La fel, există pensete pentru manichiură care înlocuiesc aluminiul pentru că sunt cele care țin tampoanele de vată. Deși aceste opțiuni sunt mai simple, duo-ul din bumbac și folie vă va oferi un rezultat excelent.

Pasul 3. Îndepărtați folia și dischetele de bumbac

Odată ce ați îndepărtat toate dischetele de bumbac, veți observa că lacul este încă acolo, tocmai s-a înmuiat și ar trebui să se desprindă aproape singur. Nu frecați bumbacul pe unghii, așa cum ați face cu un agent de îndepărtare a lacului de unghii.

Dacă lacul de unghii este încă prezent, utilizați un împingător de cuticule sau un bețișor de lemn pentru a îndepărta oja rămasă. Este important de reținut că unghiile sunt mai subțiri și foarte sensibile, așa că este indicat să fii foarte atent când folosești împingătorul de cuticulă.

Etapa 4. Recuperarea unghiei

După ce ați terminat de îndepărtat toate urmele de lac de unghii, spălați-vă mâinile cu multă apă și săpun. Aplicați un produs imediat pentru a începe să vă reparați unghiile. Continuați cu taierea și pilirea unghiilor înainte de a le hidrata.

Este posibil ca unghiile tale să nu arate așa cum vrei, așa că poți aplica ulei de migdale, ulei de cocos sau orice balsam crema hidratant. Odată absorbit, alegeți o ojă cu calciu și vitamine pentru a le menține hidratate.

Recuperarea unghiilor

După îndepărtarea unghiilor cu gel, este important să le hidratați și să folosiți un produs de întărire.

Îndepărtarea unghiilor cu gel acasă – o alternativă bună

După cum puteți vedea, în doar patru pași puteți îndepărta acasă unghiile cu gel. Vei avea nevoie de foarte puține elemente – care nu sunt deloc scumpe – și în aproximativ o oră vei avea din nou unghii fără cusur. Vrei sa incerci? Spune-ne experienta ta in comentarii!

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *