Balsamul de buze este aliatul fidel al multor femei care țin la sănătatea buzelor și doresc să aibă grijă de această parte delicată a feței în cel mai bun mod posibil, garantând buzelor lor un aspect sănătos și păstrând – pe de altă parte – riscurile de crăpare, uscăciune și alte disconforturi mici sau mari.
Pe scurt, din această mică premisă ar trebui să fie clar că balsamul de buze este unul dintre cele mai utile, simple și discrete remedii naturale de frumusețe. Pur și simplu puneți-l în geantă pentru a vă asigura că acest instrument este disponibil în orice moment al zilei sau al serii, oferind buzelor noastre un aspect frumos și mai uniform.
Daca se cunoaste cele de mai sus, mai trebuie stiut ca daca iti doresti un balsam de buze cu siguranta nu este necesar sa apelezi la achizitionarea unor produse scumpe de parfumerie. De fapt, puteți face un balsam de buze frumos și acasă, folosind aceste rețete simple care vă vor explica cum să faceți un balsam de buze.
Tot ceea ce vă recomandăm să faceți înainte de a începe această călătorie este să găsiți recipiente speciale, adică batoane vechi de balsam de buze. Dacă nu aveți niciuna la îndemână, sunt bune și cutii mici de metal (cu capace înșurubate) care găzduiesc în general creme de față sau mostre.
Odată ce ați terminat, alocați-vă câteva minute de timp: vom vedea împreună cum puteți face un balsam de buze de casă!

Cum să faci balsam de buze: o rețetă pentru a începe
Să începem cu o rețetă simplă cu care vă recomandăm să începeți pentru a vă familiariza cu ea. Tot ce veți avea nevoie este o lingură de unt de cacao și o lingură de unt de shea. Ambele ingrediente sunt ușor de găsit și în supermarket, dar dacă tot vrei să folosești materii prime naturale și de calitate superioară, poți merge și la o farmacie.
În plus, veți avea nevoie și de câteva picături de ulei de măsline extravirgin sau, dacă preferați și aveți la dispoziție, ulei de migdale și câteva picături de ulei esențial de mentă sau lavandă, care vă vor servi pentru a vă oferi o notă de miros mai mare.
După ce aveți toate ingredientele la îndemână, treceți la topirea celor două unturi la bain-marie. Apoi, odată topit, ia amestecul de pe foc și adaugă uleiul de măsline extravirgin sau uleiul de migdale, și unul dintre uleiurile esențiale pe care le-ai ales pentru a-i da un miros plăcut. Amesteca totul pana se omogenizeaza bine amestecul, se toarna in recipientul pe care ai ales sa il folosesti (intre bat si borcan) si apoi se lasa la frigider minim 24 de ore.
Balsam de buze cu portocale și ceară de albine
Odată ce vă familiarizați mai bine cu cea mai simplă rețetă de balsam de buze DIY, putem trece la înțelegerea modului în care vă puteți perfecționa experiența cu rețete ceva mai complicate.
O alternativă bună este, de exemplu, balsamul de buze portocaliu și ceara de albine. Pentru a face acest lucru, evident că trebuie să obțineți nu doar două lingurițe de unt de cacao, ci și o lingură de ceară de albine, câteva picături de ulei esențial de portocale dulce și o lingură de ulei de măsline extravirgin sau de migdale. Daca nu ai unt de cacao, sau preferi sa optezi pentru o varianta diferita, poti alege si unt de shea.
După ce s-a făcut acest lucru, se topește untul de cacao, ceara de albine și uleiul într-un recipient, la bain-marie, pentru câteva minute. Apoi, adaugă uleiul esențial care îți va parfuma balsamul de buze și amestecă cu grijă deosebită. Apoi turnați amestecul în bulion sau borcan și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 24 de ore.
Variante de balsam de buze DIY
În acest moment, ar fi trebuit să-ți dai seama și că este posibil să faci multe variații urmând aceeași rețetă și păstrând untul de cacao sau de shea și uleiurile ca bază.
O alternativă plăcută este, de exemplu, adăugarea unui pătrat mic de ciocolată pe care o veți topi împreună cu ingredientele la bain-marie, sau adăugarea de niște oleorezină la vanilie pentru o aromă și mai deosebită. Ne place și adăugarea de puțină scorțișoară măcinată, care vă va permite să aveți un balsam de buze cu o aromă exotică.
Pe scurt, așa cum am avut întotdeauna ocazia să clarificăm pe site-ul nostru când am prezentat rețete simple și de bază DIY, multe depind de tine și de dorința ta de a experimenta.
Evident, aveți grijă să nu exagerați. Buzele sunt de fapt o parte foarte delicată a feței și corpului tău și cu siguranță nu ar trebui să le supui prea mult stresului, poate folosind ingrediente agresive care ar ajunge să le deterioreze, mai degrabă decât să le protejezi.
Prin urmare, dacă aveți îndoieli, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu dermatologul, care cu siguranță vă va îndruma către cele mai bune produse pentru sănătatea buzelor!
0 Comments