De ce să folosești săpun solid în loc de săpun lichid


Nu este o întoarcere la origini, sau un trend vintage, ci o alegere ecologică precisă care poate avea un impact important dacă este făcută de mulți. Dacă vă întrebați de ce să folosiți săpunul solid în loc de săpun lichid, acum aflăm. Există motive întemeiate pentru a face acest pas care veți descoperi că nici măcar nu sunt atât de incomode sau incomod, dimpotrivă! Este doar o chestiune de obiceiuri și, poate, de unele credințe neverificate. Inainte de a refuza schimbarea, a priori, convinsi ca sapunul lichid este prea convenabil pentru a renunta la el, incearca sapunul in bar timp de cateva saptamani, dupa ce ii citesti mai jos avantajele.

De ce să folosești săpun în loc de săpun lichid

Săpunul lichid a fost introdus cu câteva decenii în urmă, dar înainte de asta întreaga lume s-a spălat cu săpun solid. Intr-adevar, era considerat un lux sa ai unul, era un produs pentru cei bogati care trebuia folosit cu masura, fara a evita evident spalatul. Prin urmare, oricine crede că nu poate trăi fără săpun lichid ar trebui să reflecteze asupra faptului că, dacă ar fi trăit înainte de 1950, nu ar fi avut de ales.

Bineînțeles, îmi veți spune, „dacă s-a găsit o modalitate mai convenabilă de spălare, de ce să nu o folosiți?”. Nimic împotriva progresului, dar din când în când ne-a determinat să adoptăm obiceiuri care s-au dovedit a avea un impact puternic asupra mediului. De exemplu, utilizarea săpunului lichid. În comparație cu un simplu săpun, poluează semnificativ mai mult cu ambalajul pe care îl poartă cu el. Fă doar un tur al oricărui supermarket, pe culoarul în care sunt expuse săpunurile, gelurile de duș și detergenții, pentru a-ți da seama cât plastic „inutil” se produce, apoi se aruncă, pentru a împacheta acești detergenți lichizi.

După cum știm, noi și mările noastre suntem invadate de plastic, așa că fiecare gest mic care ne face să dispersăm mai puțin din el în mediu este prețios. Să începem cu noi înșine, nu întotdeauna arătând cu degetul către alții, schimbându-ne obiceiurile.

Deocamdată, Europa nu s-a atins de aceste produse, dar recent au fost introduse interdicții de utilizare a plasticului de unică folosință începând cu 2021 și nu este sigur că în viitor nici săpunurile și detergenții în general nu pot fi afectați de unele restricții privind cantitatea de plastic. cu care sunt ambalate.

Printre motivele pentru care alegeți săpunul se numără și caracterul practic, mai ales atunci când călătoriți. Nu pune probleme cu avionul și în general este mult mai ușor de transportat, nu necesită precauții speciale.

De ce să folosiți săpunul: mituri false

Pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză este important să aveți toate elementele pentru a face acest lucru și să nu vă bazați pe auzite. Pentru săpunul este esențial să știm că nu este mai bogat în germeni și murdărie decât un dozator normal de săpun lichid pe care trebuie să îl atingem într-un fel pentru a elibera doza de lichid de care avem nevoie.

Dacă aveți îndoieli cu privire la calitate, ei bine, asta este valabil și pentru săpunurile lichide. Trebuie să verificăm mereu ce tip de produse cumpărăm citind ingredientele – cu cât mai puține cu atât mai bine – și verificând că avem un INCI bun.

Cum să faci singur un săpun

Pentru aceeași utilizare, săpunul în bară este mult mai convenabil din punct de vedere economic, în comparație cu săpunul lichid pe care, printre altele, este mai probabil să îl irosim pentru că nu este întotdeauna posibil să luăm doza potrivită. Acest lucru este în mod clar adevărat dacă nu mergem să cumpărăm săpunuri de lux și să le comparăm cu săpunul lichid de vânzare în supermarketuri.

Există loc pentru economii suplimentare dacă învățăm să ne facem propriile batoane de săpun acasă. Nu este atât de dificil pe cât pare și chiar ne putem bucura de el. Există o metodă foarte simplă și mai presus de toate sigură, care folosește ca ingredient de pornire săpunul solid de Marsilia redus în fulgi, care poate fi un prim pas către autoproducția obișnuită sau un experiment pe care doriți să-l faceți, doar pentru a încerca să înțelegeți cum este. Terminat.

Partea bună a acestei metode este că nici măcar nu folosește sodă caustică, o substanță despre care știm că este foarte periculoasă și care trebuie manipulată cu grijă, echipată cu mănuși și ochelari de protecție pentru a preveni ca vaporii „caustici” să ne afecteze pielea. și ochii noștri.

Pentru a obține un săpun de calitate trebuie să ne procuram materii prime de calitate, inclusiv săpunul de Marsilia. Daca sunt multi prin preajma, verificam ca are un INCI (Nomenclatura Internationala a Ingredientelor Cosmetice) bun si ca contine, in procente diferite, ulei de masline, „olivat de sodiu”. Cu toate acestea, nu trebuie să existe grăsimi vegetale, cum ar fi palmatul de sodiu, care este ulei de palmier, sau cocoat de sodiu, care este ulei de cocos, sau grăsimi animale, descrise ca seu de sodiu.

Celelalte ingrediente necesare, pe lângă 250 ml de săpun de Marsilia, sunt 220 ml apă distilată, 5-6 picături de ulei esențial preferat, coloranți sau condimente naturale, 11 ml ulei vegetal (de exemplu ulei de măsline, ulei de semințe, jojoba). ulei, ulei de migdale…). Instrumentele necesare sunt 1 lingura de lemn, 2 cratite de diferite dimensiuni si 1 matrita si/sau forme.

Se procedează prin reducerea săpunului în fulgi cu o răzătoare și apoi topirea lui la bain-marie. Amestecam cu o lingura de lemn sau cu un mixer de imersie pana sapunul incepe sa se ingroase. Adaugam apa cate putin si apoi uleiul vegetal cu picaturi de ulei esential si orice substante colorante. După un amestec final turnăm în forme și așteptăm o lună și jumătate sau două.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *