Buretele Konjac: ce este și 10 motive pentru a-l folosi


burete konjac

Buretele Konjac este un aliat important pentru bunastarea pielii noastre. Usor de gasit, complet biodegradabil, este rezultatul prelucrarii unui tubercul de origine asiatica. Dar de ce trebuie să folosești acest burete? Ce beneficii poate aduce pielii tale?

Pentru a afla mai multe și pentru a vă gâdila atenția și dorința de a folosi acest produs pentru față și corp, am rezumat mai jos 10 motive fantastice care ar trebui să vă convingă să utilizați acest exfoliant delicat.

burete 2

Este extrem de blând cu pielea

Bureții Konjac sunt foarte, foarte blânzi cu pielea. Sunt de fapt mai moi decât orice altă formă de burete și, prin urmare, sunt ideale pentru exfolierea zilnică. Bureții Konjac pot fi, așadar, folosiți pe pielea sensibilă, roz și uscată, care poate deveni iritată dacă se folosesc alți bureți mai duri și mai agresivi.

Este un important demachiant

Acești bureți sunt deosebit de utili pentru îndepărtarea oricărui reziduu de machiaj. Folosiți împreună cu apă și săpun, bureții Konjac vor îndepărta machiajul într-o cantitate și o calitate cu siguranță mai satisfăcătoare decât alte soluții. Dată fiind delicatețea lor, este posibil să le folosiți și în jurul ochilor, poate pentru a elimina reziduurile de rimel.

Oferă luminozitate bună

Buretele Konjac acţionează prin exfolierea delicată a pielii , eliminând celulele moarte şi oferind pielii un ten neted şi luminos. Și cu cât folosești mai mult buretele, cu atât efectele vor fi mai pronunțate! Desigur, nu vă așteptați la o piele strălucitoare după o singură utilizare, dar este totuși un tratament pe care vă recomandăm să-l urmați, deoarece vă va permite să aveți o piele mai sănătoasă și mai strălucitoare.

Curata in profunzime in doar cateva momente

Pentru utilizare, pur și simplu înmuiați buretele timp de aproximativ 10 – 20 de minute (dacă este prima dată când îl utilizați), permițându-i să se extindă și să se înmoaie. Apoi, dați buretelui un spray pentru a elibera excesul de apă și apoi adăugați produsul de curățare. Începând din această etapă, utilizați buretele pentru a vă freca ușor fața cu mișcări circulare. Odată ce pielea ta este curățată și satisfăcută, clătește buretele și atârnă-l la aer uscat peste noapte. Astfel vei fi gata să-l folosești din nou a doua zi, pentru fantastica ta rutină zilnică de frumusețe.

Funcționează, dar nu face minuni cu acneea

În timp ce unele companii susțin că bureții lor Konjac pot aborda impuritățile din piele, nu vă așteptați ca acest lucru să se întâmple prea eficient. Bureții Konjac sunt de fapt foarte utili pentru tot ceea ce am văzut și vom vedea în punctele următoare, dar cu siguranță nu vor putea garanta miracole împotriva acneei și a altor impurități ale pielii, care ar putea fi contracarate în schimb cu alte tratamente.

Are data de expirare!

Chiar dacă unii bureți Konjac pretind că sunt antibacterieni… nu se autocurăță! Prin urmare, încercați întotdeauna să clătiți buretele Konjac după fiecare utilizare, dar rețineți că, chiar și cu această atenție cuvenită, cu siguranță nu vă veți putea gândi să îl folosiți la infinit. Ca regulă generală, aruncați-l după aproximativ o lună: totuși, timpul de păstrare ar putea fi și mai scurt dacă este folosit foarte frecvent.

Nu fi surprins dacă găsești umezeală în pachet

Mulți oameni cred că reziduurile de umiditate din ambalajul în care sunt depozitați bureții Konjac este un semn rău. În realitate, nu este cazul: mulți bureți sunt de fapt plasați într-un ambalaj închis ermetic care, pentru a menține cele mai bune condiții de „sănătate” ale bureților, are umiditate în interior. Deci, nu vă faceți griji dacă există condens .

Ingredientele active influențează culoarea buretelui

Bureții Konjac sunt disponibili într-o varietate de culori și… cu siguranță nu este o coincidență! Culorile buretelui sunt de fapt determinate de ingredientele active din care este compus buretele. De exemplu, dacă buretele Konjac este gri închis, înseamnă că conține carbon. Daca este verde, contine ceai verde sau argila verde. Daca este alb, poate exista argila, iar daca este rosu, probabil are argila rosie frantuzeasca. Există, de asemenea, un burete Konjac de lut albastru și un burete Konjac de lut galben. Opțiunile sunt practic nesfârșite!

Poate fi folosit pe tot corpul

Bureții Konjac au fost inventați de fermierii japonezi și folosiți inițial pentru a spăla pielea copiilor datorită caracteristicilor sale blânde. Simțiți-vă liber să utilizați buretele pe tot corpul, în special în zonele (cum ar fi pieptul sau spatele) care pot fi predispuse la acnee și necesită o curățare suplimentară profundă.

Este biodegradabil

Deoarece bureții Konjac sunt 100% biodegradabili, ei pot fi aruncați la colectarea deșeurilor, împreună cu legumele, fructele și resturile vegetale.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *