Dragă prietenă, astăzi vorbim despre pungile de ochi, una dintre cele mai frecvente pungi sub ochi la femeile mature. În mod normal, apar în jurul vârstei de patruzeci de ani și depind de pielea lăsată și de pierderea tonusului muscular.
Cu toate acestea, pot exista diverși factori care cauzează această pungă; din acest motiv poate apărea chiar înainte de a împlini vârsta de patruzeci de ani. În acest articol ne concentrăm în principal pe pungile legate de vârstă și vedem câteva remedii funcționale pentru a reduce formarea acestora.
Care sunt cauzele pungilor de sub ochi?
Pungile de sub zona ochilor se formeaza in functie de predispozitia individului, ele apar in mod normal cand ai peste treizeci de ani, insa unii subiecti le pot vedea aparand chiar si in tinerete.
Odată cu creșterea în vârstă, există o laxitate a țesutului bursală (zona de sub ochi); acumularea naturală de grăsime în orbită sau lichide devin mai evidente, formând astfel punga de sub ochi.
Pungile se pot forma și din cauza unor patologii specifice precum hipotiroidismul, hipertensiunea arterială, problemele renale și hepatice sau alimentația necorespunzătoare: consumul excesiv de sare determină retenția de lichide care stagnează sub ochi.
În unele cazuri, pungile oculare pot fi un fenomen trecător, cauzat doar de o acumulare de stres și de somn prost.
Remedii pentru pungile de ochi
Dacă pata este deosebit de enervantă, trebuie să recunoaștem că există mai multe remedii pentru combaterea pungilor.
În funcție de cauza și caracteristicile persoanei, pungile pot dispărea cu o simplă schimbare a obiceiurilor sau cu utilizarea unor remedii casnice.
Daca tendinta de formare este persistenta se pot folosi produse cosmetice pentru conturul ochilor sau interventii chirurgicale.
Remedii la domiciliu pentru pungile de ochi
1. Schimbarea obiceiurilor
- Poziția de dormit: pentru a reduce umflarea sub ochi, trebuie facilitat drenajul lichidului. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să te obișnuiești să dormi cu capul ridicat, folosind perne mai înalte.
- Obiceiuri alimentare: pare dificil de conectat, dar, în realitate, alimentația are o influență semnificativă asupra formării pungilor oculare. Sunt lucruri pe care trebuie să le eviți, cum ar fi alimentele sărate, alcoolul, în timp ce trebuie să crești consumul de alimente bogate în potasiu.
2. Împachetări
Dacă pungile tind să se formeze mai ales dimineața, soluția potrivită pentru tine este să faci împachetări acasă.
Se pot realiza mai multe, folosind resurse naturale simple. Toate sunt suficient de funcționale pentru genți temporare, dar nu și dacă cauzele sunt mai profunde.
- Comprese reci: se face seara înainte de culcare cu gheață sub zona ochilor
- Cataplasme din plante: diverse substanțe din plante s-au dovedit a fi eficiente împotriva formării pungilor; cele mai cunoscute sunt mesteacănul și eyebright. Chiar și ceaiul cu gheață poate fi un remediu grozav; important este să aplicați o presiune ușoară cu degetele și să acoperiți întregul ochi.
- Remedii tradiționale: tradiția include mai multe remedii eficiente în reducerea umflăturilor sub ochi. Unele sunt felii de castraveți sau cartofi, ambele având proprietăți antiinflamatorii; doar aplicați feliile timp de aproximativ 15 minute de câteva ori pe zi.
Tratamente si creme cosmetice
Pe piata exista produse cosmetice care au actiune astringenta si ajuta la reducerea umflaturii pungilor. Există multe soiuri și există diverse mărci. De asemenea, se găsesc în medicina pe bază de plante cu aceleași ingrediente erbacee care sunt folosite în cataplasme.
Produsele pot varia ca tip și consistență. Ele vin sub formă de loțiuni, seruri și creme:
- Lierac Dioptipoche
- Shiseido-Wrinkleresist24 Mască de ochi
- Remascar- pungi și cearcăne
- Uriage Apa Termala Contur Ochi
- Avène Physiolift Ochi Riduri Pungi Cearcăne
- Bioderma Sensibio Eye Decongestionant Contur ochi
- Somatoline Lift Effect 4D Contur ochi
- EyWake-Gel pentru ochi
Interventie chirurgicala
Blefaroplastia este o operație de chirurgie estetică care permite îndepărtarea excesului de grăsime subcutanată prin intermediul unei mici incizii pe pleoapă, apoi se trage pielea care s-a relaxat .
Dacă nu sunteți în favoarea intervenției chirurgicale, vă puteți aplica injecții cu acid hialuronic . Operația se poate face cu anestezie și durează foarte puțin.
Dar de ce să injectați un lichid, dacă problema este acumularea de lichide? Acidul hialuronic este cel mai folosit filler în procedurile de înfrumusețare , tocmai datorită capacității sale de a absorbi și reține cantități mari de apă în spațiile extracelulare. Concentrația de acid hialuronic și colagen în derm tinde să scadă odată cu vârsta.
Concluzii
Daca suferi de pungi oculare trebuie in primul rand sa stabilesti care este cauza si abia apoi poti alege cel mai bun remediu pentru tine.
De exemplu, dacă îți dai seama că umflarea este legată de somn, vei căuta remedii în obiceiurile tale de somn, vei evita stresul sau te vei înfășura.
Vei evita să cheltuiești bani pe produse cosmetice, dacă știi că cauza este legată mai ales de dieta greșită care ar submina rezultatul.
Gândiți-vă la filler sau la operație numai dacă aveți o problemă genetică profundă.
Ei bine, dragă prietene, chiar și astăzi am ajuns la sfârșitul informațiilor noastre pentru acea zi, dacă vrei să ai în continuare informații, continuă să-mi urmărești blogul și aruncă o privire pe pagina mea de FB.
0 Comments