Cum să combateți îmbătrânirea pielii


remedii imbatranirea pielii

Îmbătrânirea pielii, nu numai a feței, ci și. Și există momente în care se întâmplă și devreme, din cauza factorilor interni din corpul nostru sau a altora externi, cum ar fi poluarea, expunerea la soare sau fumatul. Există remedii și trucuri pentru a încetini procesul de îmbătrânire a pielii cât mai mult posibil într-un mod natural și respectându-ne corpul și echilibrul acestuia.

Pe lângă faptul că se confruntă cu îmbătrânirea pielii de pe față, este bine să ne gândim și la părți precum decolteul, picioarele și mâinile care arată în mod similar semnele îmbătrânirii: este posibil să le prevenim.

Îmbătrânirea prematură a pielii

Naturală și inevitabil, îmbătrânirea pielii se produce treptat: în timp pielea se subțiază, își schimbă structura și își încetinește capacitatea naturală de a se reînnoi. Asa ca isi pierde tonusul si este marcat de riduri, mai intai lumina, apoi din ce in ce mai vizibile.

Sunt semne care pot fi enervante și jenante, apar atât pe față cât și în alte zone, alături de pete care în zonele adesea expuse privirii altora pot fi nedorite.

Îmbătrânirea prematură a pielii poate fi fie o problemă genetică, deoarece există cei care au părul gri la 30 de ani, fie consecința unui stil de viață inadecvat, a obiceiului de a fumat și a expunerii excesive la soare fără protecția corespunzătoare.

Îmbătrânirea prematură a pielii poate fi prevenită prin începerea utilizării unor creme specifice chiar și la o vârstă ne„periculoasă” pentru a nu fi prins nepregătită de primele micro-cute din cauza forței gravitaționale care, cu trecerea anilor, devin riduri.

Îmbătrânirea pielii: cauze

Ceea ce dictează ritmul îmbătrânirii pielii sunt în primul rând genele noastre care, începând cu vârsta de 25 de ani, încep să ne facă să ne simțim înaintarea în vârstă. Această schimbare de ritm nu este imediat evidentă, dar o încetinire a funcțiilor celulelor pielii noastre începe înainte de vârsta de 30 de ani. Aceasta se numește „crono-îmbătrânire”, este un proces „intrinsec” cu un timp care variază de la persoană la persoană.

Îmbătrânirea pielii este puternic influențată și de factorii de mediu și de stilurile de viață corecte sau incorecte, iar în acest caz vorbim de „îmbătrânire extrinsecă”. Soarele contribuie la „foto-îmbătrânire”, fumatul accelerează și îmbătrânirea pielii, oferindu-ne „fața de fumător”.

Îmbătrânirea pielii: remedii naturale pe bază de retinol

Există remedii naturale pe bază de retinol pentru a nu ceda îmbătrânirii pielii rămânând vigilenți și urmărind ridurile din ce în ce mai evidente. Acestea sunt remedii care trebuie asociate cu o alimentatie echilibrata si sanatoasa, esentiale daca este vorba de prevenirea imbatranirii pielii.

Îmbătrânirea pielii feței

Fața în special arată semnele înaintării timpului și pentru a le face să apară mai puțin repede este important să avem grijă de pielea noastră în fiecare zi. Curățarea zilnică, de fapt, este prima prevenție, însoțită de utilizarea produselor cosmetice cu ingrediente active anti-îmbătrânire specifice. Curățarea corectă, aplicarea de creme cu ingrediente active eficiente, utilizarea fotoprotecției și utilizarea produselor cosmetice care normalizează parametrii pielii sunt esențiale dacă dorești o piele netedă, cu un ten uniform, hidratat și cât mai ferm.

Îmbătrânirea pielii și ridurile

Ridurile sunt unul dintre numeroasele aspecte ale procesului de îmbătrânire a pielii care se manifestă mai întâi cu pierderea hidratării, tonusului și elasticității, apoi cu prima lasare a pielii.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *