Piele coaja de portocala: cauze si remedii naturale


piele coaja de portocala

Piele de coajă de portocală: cauzele și remediile naturale pentru a o elimina. Sfaturi utile și cum se formează pielea de coajă de portocală.

Este una dintre cele mai frecvente probleme pentru femeile din întreaga lume. Și este, de asemenea, unul dintre cei mai tenace dușmani, având în vedere că se vorbește din ce în ce mai des despre pielea de coajă de portocală, dar din ce în ce mai rar se poate înțelege cum să eradicați celulita .

Ceea ce, până la urmă, ne face să înțelegem un lucru: combaterea pielii de coajă de portocală nu echivalează cu o plimbare în parc, având în vedere că trebuie să acționăm sinergic, pe multiple fronturi, și cu răbdare tenace.
Dar ce este exact pielea de coajă de portocală? Și cum putem încerca să o contracarăm cu principalele remedii naturale disponibile astăzi?

Ce este pielea de coajă de portocală

Pielea de coajă de portocală este o acumulare de grăsime cauzată de stagnarea lichidelor. De cele mai multe ori această problemă este favorizată de insuficiența venoasă, prin care țesuturile superficiale ale pielii nu sunt capabile să dreneze corespunzător lichidele care, în consecință, stagnează în anumite zone ale corpului.

Celulita și în special așa-numita „ coajă de portocală ” pot fi mai frecvente la cei care au probleme cu oboseala membrelor inferioare și picioarele umflate.

Celulita pe coapse si fese

După cum pot confirma toate femeile care sunt afectate de aceasta (aproximativ 80% dintre cele peste 20 de ani, indiferent de greutatea corporală), zonele din corp cele mai predispuse să dezvolte această problemă sunt coapsele și fesele, oferind un aspect mai puțin tonifiat. și, în unele cazuri, chiar compromiterea conducerii pașnice a vieții cuiva. Dar cum să combatem pielea de coajă de portocală?

Remedii naturale împotriva pielii de coajă de portocală

Să mergem în ordine, plecând de la principalul remediu natural care, pe lângă faptul că îți dă o mână concretă pentru a combate pielea de coajă de portocală, va fi evident un bun „contribuitor” pentru întreaga sănătate a organismului: hidratarea!

Încercați să beți 2 litri de apă pe zi (de revizuit în sus dacă desfășurați activitate fizică, sau ziua este deosebit de caldă): retenția de apă este, după cum am văzut, una dintre primele cauze ale acestei probleme, iar Apa are rolul fundamental de a promova circulatia limfatica si sangvina. Preferați apa plată în locul apei carbogazoase și evitați băuturile dulci.

A doua sugestie pe care vrem să ți-o oferim este să practici activități sportive în mod regulat. Un stil de viață sedentar este de fapt un malus capabil să favorizeze dezvoltarea și agravarea celulitei.

Practicarea unei activități sportive consistente favorizează circulația, făcând pielea mai elastică.

Printre cele mai potrivite sporturi în acest scop se numără înotul: pe lângă faptul că îți permite un antrenament complet al fiecărui mușchi al corpului, contactul cu apa promovează un mesaj de drenaj al țesuturilor.

La acest mozaic nu putem decat sa adaugam sfaturile de a urma o alimentatie sanatoasa si corecta. Evitați dulciurile și prăjelile, bogate în grăsimi și zaharuri, și preferați doze mai mari de legume, în special crude sau aburite.

Sarea: inamicul numărul unu!

În această scurtă notă nutrițională, permiteți-ne să vă recomandăm și reducerea obiceiurilor de consum de sare.

De altfel, sarea agravează problemele de retenție a apei și, prin urmare, pregătește „câmpul” pentru o agravare a celulitei.

Așadar, începe prin a săra mâncărurile pe care le prepari mai puțin, favorizând alte condimente mai sănătoase, sau poate lămâia sau oțetul, care te vor face să redescoperi noi arome sau… aromele originale ale preparatului pe care l-ai sărat excesiv! Limitați, de asemenea, consumul de alimente ambalate, care sunt de obicei mai sărate decât este necesar, precum și cele conservate în sare sau procesate, precum chipsurile puse în saci.

Iar cremele anticelulitice, chiar sunt necesare?

Raspunsul este pozitiv dar… cu siguranta nu singur! Prin urmare, evitați să vă gândiți la cremele anticelulitice ca la un fel de panaceu capabil să trateze orice tip de piele de coajă de portocală.

Cremele anticelulitice sunt cu siguranță utile, dar nu trebuie niciodată înțelese ca un tratament izolat în comparație cu celelalte sugestii pe care am avut ocazia să le expunem în ultimele rânduri. Prin urmare, gândiți-vă la aceste produse farmaceutice ca la un fel de completare a cadrului pe care l-am dezvoltat mai sus și care cu siguranță va fi util în accelerarea unei stări de bine mai bune!

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *