Cum să faci o mască de față hrănitoare cu gălbenuș de ou și lămâie


Aflați cum să faceți o mască de față hrănitoare cu ingrediente naturale care sunt ușor disponibile acasă la un cost foarte mic.

Este important să ai grijă de corpul și pielea ta cu rețete naturale, ecologice și mai presus de toate simple de făcut acasă: iată cum să faci o mască de față hrănitoare.

Pentru a te rasfata intr-un moment de bunastare, nu este nevoie sa cheltuiesti sume exorbitante in centre specializate sau in creme foarte scumpe pline cu siliconi si aditivi chimici care pot provoca reactii alergice si iritatii ale pielii. Tot în acest caz, de fapt, natura poate fi un aliat prețios.

Interzicerea risipei și unda verde pentru remediile naturale care, pe lângă faptul că beneficiază de frumusețea pielii și a părului, dau o mână de ajutor mediului și buzunarelor noastre. Așadar, iată produse cosmetice naturale de folosit zilnic: o mască de față, un bun lapte de curățare și un scrub de corp.

Mască de față hrănitoare

  • 1  galbenus de ou
  • sucul de la 1/2  lămâie
  • 1 lingurita de ulei de masline extravirgin sau alt ulei vegetal

Pregătirea. Într-un castron amestecă cu grijă toate ingredientele până obții un amestec omogen pe care îl vei întinde delicat pe pielea bine curățată a feței. Evitați zona conturul ochilor și buzelor.

Se lasă să acționeze 20 de minute și se procedează la îndepărtarea completă cu un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă. Pentru un efect de tonifiere, clătiți-vă fața alternând apă caldă și rece.

Uimita? Nu ar trebui, dacă crezi că natura are toate ingredientele active de care organismul nostru are nevoie și că acestea sunt doar câteva dintre rețetele de cosmetice naturale DIY pe care le poți experimenta.

 Crema mani

Poți face și cremă de mâini acasă. Pentru 75 ml. de crema ai nevoie de: ceara de albine de marimea unei alune, ulei de masline extravirgin (trei linguri), apa tonica de flori sau argila (o lingura), ulei esential de lamaie (15 picaturi). Topiți ceara la bain-marie, apoi adăugați uleiul de măsline. Când amestecul s-a răcit, adăugați apa picătură cu picătură, amestecați totul și adăugați uleiul esențial. Poți păstra crema într-un borcan pentru câteva luni, iar dacă preferi să o ții la frigider o poți păstra până la 4/5 luni. Crema obtinuta este foarte hidratanta , emolienta si protectoare si potrivita in special pentru pielea uscata si crapata.

Şampon

Ca ultimă rețetă de preparare a produselor cosmetice naturale, îți oferim un șampon de casă, pentru care ai nevoie de: linte roșie decorticată (două linguri), apă (o cană), cuișoare (5 sau 6), turmeric (o lingurita). Se macina lintea cu o râșniță de cafea electrică și se diluează cu apă, se adaugă cuișoarele și se aduce la fierbere, adăugând turmericul la sfârșitul fierberii. Lasam amestecul sa se raceasca, scoatem cuisoarele si amestecam totul. Aplicați șamponul pe părul uscat și lăsați-l să acționeze câteva minute, după care puteți clăti. Acest șampon este potrivit în special pentru a reda volum părului obosit și fragil.

Exfoliant

Pentru un scrub eficient care netezește și face pielea moale, curățând-o în profunzime, vă recomandăm să folosiți zahăr sau sare fină. Puterea de exfoliere a acestor două ingrediente naturale va face epiderma netedă și gata să primească un tratament specific sau înainte de expunerea la soare, pentru a elimina celulele moarte.

Exfoliant natural pentru corp

  • 3 sau 4 linguri de zahăr brun sau sare fină
  • 2 linguri de ulei de măsline sau de migdale
  • 1 lingura de miere

Pregătirea.  Într-un bol amestecăm bine toate ingredientele, adăugând puțină apă rece pentru a obține un amestec destul de compact, care poate fi întins cu mâna. Aplicați pe pielea uscată pentru a trata zonele cele mai aspre (călcâi, genunchi, coate) și direct sub duș, cu mișcări circulare delicate, dar ferme. Clătiți cu apă caldă.

Se poate pastra 1 saptamana la frigider intr-un recipient mare de aluminiu cu capac filetat. Completați tratamentul cu o cremă hidratantă.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *