Tatuaj fluture: simbolism și noțiuni de știut


În imaginația colectivă, fluturele este simbolul frumuseții naturale și al libertății. Un tatuaj fluture poate însemna mult mai mult decât atât.

În mod tradițional, fluturele a fost legat de feminitate și, în natură, este simbolul metamorfozei, a ceea ce se schimbă, se transformă și se reinventează.

Tatuaj fluture: semnificație, simbolism și știință. De la efectul fluture până la speciile de fluturi de luat în considerare pentru un tatuaj.

Tatuaj fluture

Tatuajul fluture este foarte popular. Semnificația simbolului fluturelui a fost menționat în introducere: transformare, metamorfoză, frumusețe naturală, feminitate și libertate. Apoi există „simbolisme în cadrul simbolismului”. Adică, unele caracteristici ale speciilor de fluturi subliniază o anumită semnificație.

Aripile de fluture care ies dintr-un cocon de crisalidă, de exemplu, pot sublinia semnificația transformării și metamorfozei.

Un fluture verde este considerat de bun augur (aduce noroc), în timp ce un fluture albastru indică conștientizarea de sine și abilitățile de reflexie. Tatuajul fluture galben reprezintă fericirea. În Scoția și Irlanda, fluturele galben este un simbol al seninătății și este folosit și pentru a indica faptul că „sufletele se odihnesc în pace”. Din această perspectivă, așadar, tatuajul unui fluture galben ar putea fi folosit ca un tribut adus unei persoane dragi decedate.

Fluturele de pe un trandafir este un simbol al iubirii, tatuajul perfect pentru a celebra o ocazie romantica.

Tatuaj fluture monarh

Fluturele monarh este renumit pentru migrațiile sale. Tatuajul acestui fluture are o semnificație mai profundă: semnalează metamorfoză dar și dinamism, mișcare, dorință de călătorie, de a descoperi… În plus, fluturele monarh este un simbol al regalității, respectului și nobleței.

Craniu cu tatuaj fluture: sens

Craniul reprezintă de obicei mortalitatea, luat individual, ar putea însemna cât de efemeră și efemeră poate fi existența umană, în timp ce așezat alături de fluture sensul său se schimbă. Tatuajul unui craniu cu fluture este simbolul unei noi vieți. După cum am menționat, craniul reprezintă mortalitatea, în timp ce fluturele simbolizează viață nouă . Împreună, craniul și fluturele sunt un simbol al cercului vieții și al legăturilor dintre viață și moarte .

Fluture japonez

Acest fluture este unic: este simbolul unirii sentimentale și poate comemora aniversari, nunți, uniuni și logodne.

Tatuaj fluture: sens

În cultura celtică, fluturele este un simbol al sufletului uman. Fluturele celtic este folosit ca simbol al transformarii, al creatiei dar si al vietii de apoi.

Dacă ne gândim la vreo insectă, imaginația noastră nu sare de bucurie! Singura insectă care face excepție este fluturele . Nu întâmplător a devenit un simbol foarte recurent când vine vorba de tatuaje .

Fluturele ca simbol

Fluturele este un animal simbolic și a fost întotdeauna, din cele mai vechi timpuri. Chiar și cei care nu sunt fascinați de simbolism ar putea decide să-și facă un tatuaj fluture, motivul? Efectul fluturelui.

În matematică și fizică, termenul „ efect fluture ” este o expresie care întruchipează noțiunea mai tehnică de dependență sensibilă de condițiile inițiale , prezentă în teoria haosului.

În rezumat, teoria este următoarea: chiar și mici modificări ale condițiilor inițiale pot produce schimbări mari în comportamentul pe termen lung al unui întreg sistem.

Efect de fluture

În 1972, Edward Norton Lorenz (matematician și meteorolog american) a susținut o conferință intitulată „ Poate baterea aripilor unui fluture în Brazilia să provoace o tornadă în Texas?” . Titlul este doar metaforic. În practică, Lorenz a descoperit efectul fluture observând dezvoltarea unui model meteorologic.

Efectuarea calculelor modelelor meteorologice folosind date de starea inițială aparent irelevantă nu ar reproduce rezultatele analizelor cu date de stare inițială nerotunjite. În practică, o schimbare foarte mică (și aparent nesemnificativă) a condițiilor inițiale a creat un rezultat semnificativ diferit. Iată efectul fluture.

Datorită Efectului Fluture, acest animal capătă o altă semnificație : aceea de imprevizibilitate a viitorului . În metafora fluturelui, ne imaginăm o simplă mișcare a aerului generată de baterea aripilor acestuia. Un mic gest care poate provoca un efect de lanț până când se declanșează un uragan, poate la mii de kilometri distanță!

Imprevizibilitatea vieții este astfel întruchipată în simbolul fluturelui . Nu este o coincidență că modelele matematice care raportează efectul fluture arată extraordinar ca două aripi de fluture desfăcute în zbor.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *