10 sfaturi de frumusețe și secrete pentru viața ta de zi cu zi


Procedurile estetice, tendințele de machiaj, tunsorile și culoarea părului vin și pleacă în fiecare an, dar există câteva sfaturi, secrete și îngrijire feminină de frumusețe care ne ajută să ne menținem corpul mai sănătos în interior și în exterior. Stii ce sunt? Continuați să citiți sfaturile pe care vi le-am adus mai jos!

Sfaturi și îngrijire a pielii

1. Păstrează-ți pielea curată

Spălarea feței dimineața și seara este un pas foarte important în menținerea sănătății pielii. Da preferinta sapunurilor specifice tipului tau de piele sau glicerinate si evita spalarea in apa fierbinte.

2. Demachiază-te înainte de culcare

Demachierea înainte de culcare este o regulă care trebuie respectată zilnic. Fără lene! Pe lângă curățarea pielii, prin îndepărtarea întregului machiaj eviți și eventualele iritații.

3. Păstrează-ți pielea hidratată

Menținerea pielii hidratate previne uscarea acesteia, provocând iritații și răni mici. Mai presus de toate, pielea hidratată aduce o strălucire naturală, frumoasă și este sănătoasă. Oh, nu uita! Tenul gras nu este același lucru cu pielea hidratată. Doar pentru că pielea ta tinde să fie grasă nu înseamnă că nu trebuie să o hidratezi! De fapt, lipsa de hidratare determină adesea organismul să producă mai mult ulei, știai? Secretul este atunci să alegi crema hidratantă perfectă pentru tipul tău de piele.  

4. Folosește întotdeauna protecție solară

Utilizarea zilnică a protecției solare este esențială pentru o piele care nu este doar mai frumoasă, ci și mai sănătoasă. Și să nu credeți că ar trebui să-l aplicați doar când ieșiți afară și vă luați puțin soare. Chiar și lumina care vine de la ecranele computerelor și telefoanele mobile poate ajuta la îmbătrânirea prematură a pielii, așa că fiți întotdeauna protector!

Sfaturi și îngrijire pentru păr

5. Îngrijirea spălării

Spălarea corectă a părului îl ajută să crească mai frumos, strălucitor, moale și sănătos. Cunoaște-ți tipul de păr, află de ce are nevoie și urmează un program de păr pentru a-l menține în cea mai bună formă. La fel ca și pentru pielea ta, apa fierbinte poate fi, de asemenea, dăunătoare pentru păr și scalp, așa că alege apă caldă sau rece atunci când te speli.

6. Folosiți un protector termic

Expunerea frecventă a părului la surse de căldură, folosind plăci de îndreptat, uscătoare și ondulatoare, necesită îngrijire specială înainte și după procedură. Un protector termic înainte de pornire și un ulei de reparare când este terminat sunt aliați mari pentru cei care folosesc mereu aceste dispozitive.

7. Ține-ți tunsoarea la zi

Nu este necesar să faci o transformare radicală de fiecare dată când mergi la salon, nu? Menținerea tăieturii ajută părul să rămână în bună mișcare și elimină vârfurile despicate și uscate care pot apărea. Se recomandă ca întreținerea să fie efectuată la fiecare trei luni.

Sfaturi și îngrijire pentru corp și minte

8. Păstrează-ți corpul activ

Menținerea corpului activ aduce nenumărate beneficii sănătății noastre fizice și mentale. Prin urmare, încercați să rezervați cel puțin o oră pe zi pentru exerciții fizice. Poate fi alergare, dans, antrenament cu greutăți, pilates… important este să alegi ceea ce se simte bine și îți dă cea mai mare plăcere!

9. Ai grijă de dieta ta

O alimentație echilibrată este bună pentru corp, piele, păr și chiar unghii. Prin urmare, încercați să mâncați fiecare masă a zilei – de la cafea până la cina de seară. Țineți-vă examenele actualizate în mod regulat și consultați un nutriționist sau un nutriționist în cazul oricăror modificări ale rezultatelor.

10. Aveți timp să vă relaxați și să dormiți

Stresul de zi cu zi vă poate afecta atât corpul, cât și mintea. Știați, de exemplu, că căderea părului poate fi legată de aceasta? Da, de aceea este foarte important să ai puțin timp doar pentru a te relaxa pentru frumusețea ta interioară și exterioară.

 Și vorbind despre relaxare, somnul este probabil cel mai vechi sfat de frumusețe dintre toate. La urma urmei, cine nu a auzit niciodată de clasicul „somn de frumusețe”? Obținerea unui somn bun previne cercurile întunecate, ochii și fața umflate și face ca metabolismul nostru să funcționeze mult mai bine.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *