Din diverse motive, fie că faci ceva de rutină acasă, fie că tocmai ai părăsit un salon de coafură profesional, se poate întâmpla ca unele vopsele să ajungă inevitabil pe pielea ta, fie că este vorba de frunte, urechi, gât sau în altă parte.
Vopseaua de pe piele este în mare parte enervantă și neplăcută, dar numai în cazuri rare poate provoca iritații grave ale pielii sau alergii. Desigur, multe depind și de cantitatea și tipul de colorant care ajunge în contact cu pielea ta: deși toate tipurile de piele sunt la fel de expuse riscului de apariție a petelor de colorant, dacă utilizați retinoizi topici sau produse precum acizii alfa sau beta-hidroxi, pielea poate fi mai susceptibilă la iritații cauzate de vopsea, deoarece pătrunde mai ușor în pielea exfoliată.
Din fericire, există modalități simple de a elimina (și de a preveni!) petele de vopsea de pe piele.
In ceea ce priveste colorarea parului, despre care vorbim astazi avand in vedere ca este vopseaua care va ajunge cel mai des pe piele, cel mai bine este sa indepartati vopseaua cat mai repede, evitand sa se depuna mai departe pe piele. Să urmăm aceste sfaturi!
Cum să îndepărtați vopseaua din piele
Pentru a îndepărta vopseaua de pe piele este indicat mai întâi să folosiți un detergent natural simplu. Orice tip de ulei, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de argan, ar putea funcționa destul de bine pentru îndepărtarea vopselei de păr. Unele mărci cunoscute oferă și produse făcute special pentru îndepărtarea petelor de vopsea de păr de pe piele, adesea sub formă de șervețele cu ingrediente active destul de delicate pe piele, dar totuși extrem de eficiente pentru îndepărtarea petelor de pe față, gât și mâini.
De asemenea, puteți căuta produse care au ingrediente exfoliante, cum ar fi acidul glicolic sau acidul salicilic. Aceste ingrediente vă vor ajuta la îndepărtarea celulelor pielii pătate și vă vor aduce altele noi la suprafață. Acestea fiind spuse, cu siguranță nu este recomandabil să continuați cu încercarea de a îndepărta vopseaua de pe față cu un scrub manual, deoarece acest lucru poate provoca iritații și ruperea pielii.
Dacă toate tratamentele mai moi eșuează, puteți încerca totuși să utilizați alcool și să frecați puțin, dar nu exagerați. Aplicați această substanță pe o minge de bumbac sau folosiți un tampon pre-umezit cu alcool și frecați-l ușor pe zona afectată, având grijă să nu frecați excesiv pielea. Dacă nu aveți alcool în dulapul cu medicamente, puteți utiliza peroxid de hidrogen, despre care se știe că îndepărtează toate tipurile de pete, dar este și sigur de utilizat pe piele în concentrații scăzute (3% sau mai puțin).
Cum să îndepărtați vopseaua de păr de pe scalp
Îndepărtarea vopselei de păr de pe scalp poate fi dificilă, având în vedere că scopul tău va fi, de asemenea, să nu elimini culoarea proaspătă de pe părul proaspăt vopsit! Pentru a face acest lucru, puteți încerca un scrub delicat pentru scalp sau un șampon cu ingrediente ușoare de exfoliere.
Dacă optați pentru un produs care conține un hidroxiacid, cum ar fi mai multe șampoane de pe piață, asigurați-vă că limitați utilizarea la o dată sau de două ori pe săptămână pentru a evita decolorarea vopselei.
Cum să îndepărtezi petele de vopsea de pe mâini și unghii
Mâinile sunt partea a corpului cel mai obișnuită să coloreze, pe lângă față și scalp, dar este și o parte mai rezistentă. Prin urmare, este posibil să folosiți metode puțin mai agresive. De exemplu, mulți oameni spun că spălarea mâinilor cu un amestec de săpun de vase și bicarbonat de sodiu poate fi de ajutor. Cu toate acestea, având în vedere că săpunul de vase conține ingrediente puternice de curățare, desigur, asigurați-vă că îl clătiți bine și urmați această procedură cu aplicarea unei creme de mâini hidratante.
Dacă pete de vopsea încăpățânate sunt încă prezente după exfolierea mâinilor sau a corpului, agenții de îndepărtare a petelor de unghii și dezinfectanții pentru mâini sunt modalități excelente de a ajuta la îndepărtarea petelor de vopsea de păr. Pentru paturile de unghii pătate, detergenții pentru cuticule își vor face bine treaba, așa că vă recomandăm să le încercați ca tratament de a doua îngrijire dacă cele mai delicate de primă îngrijire nu au obținut rezultatul dorit.
Sperăm că aceste sfaturi v-au fost utile pentru a înțelege cum poate fi mai convenabil să încercați să eliminați coloranții de pe piele. Desigur, dacă aveți îndoieli sau dacă nu ați reușit să obțineți rezultate bune în ciuda procedurilor de mai sus, evitați să continuați cu tratamente de bricolaj care ar putea fi prea agresive și, în schimb, continuați cu consultarea unui dermatolog care cu siguranță va să te poată îndrepta către cele mai bune soluții pentru a elimina definitiv vopseaua de pe piele.
0 Comments