Chiar dacă apa care curge de la robinetele noastre este potabilă și purificată de apeductul municipal, ea ar putea conține totuși cantități mari de săruri dizolvate care determină duritatea acesteia. De exemplu, ne putem da seama de conformația apei care ajunge la noi acasă, prin depunerile de calcar pe care le găsim în chiuvetă sau la duș. La fel și reziduurile de calcar pe care le găsim în aparatele electrocasnice, care contribuie la deteriorarea acestora. Un tip de apă deosebit de dur poate fi foarte dăunător pielii și părului. Mai ales dacă avem o epidermă delicată și foarte sensibilă care va tinde să respire prost în acest caz, simțindu-se aproape sufocată. Părul, pe de altă parte, poate părea aspru și plictisitor.
Cum să protejezi părul de efectele nocive ale calcarului?
Cea mai mare problemă la folosirea apei tare, calcaroase este că nu este posibilă eliminarea completă a reziduurilor de șampon și masca în timpul fazei de clătire. Acumularea de produse pe firul de păr îl deteriorează în cele din urmă. Calcarul de pe păr atunci când este depus poate înrăutăți și aspectul părului vopsit, deoarece îl decolorează și îl estompează. Pentru a elimina reziduurile de calcar de pe par, doar clatiti cu apa imbuteliata (ca sa fie cat mai pura) si otet de mere. Proporțiile sunt acestea, pentru această loțiune de clătire după duș:
- 1 litru de apă îmbuteliată (sau apă moale, necalcaroasă)
- 1 lingura de otet de mere (sau 1 lingura de suc de lamaie)
Se amesteca si se foloseste pe par dupa ultima clatire la dus: in acest fel se va restabili echilibrul pH-ului acid al firului de par, care va fi sanatos si puternic.
Al doilea pas este să folosești băi cu bule delicate – de preferință fără săpun. Și care nu va usca mai mult pielea, bogată în acid hialuronic, ceramide, vitamina E și alți agenți de hidratare. Chiar mai bine dacă uleiurile de curățare care captează murdăria prin afinitate lăsând pielea moale și catifelată, datorită formulei ph5 care își păstrează apărarea naturală.
Un alt remediu împotriva efectului nociv al calcarului a fost dezvoltat de cele mai avangardiste saloane de înfrumusețare și constă în clătirea părului cu apă carbogazoasă. Bioxidul de carbon adăugat are putere de degresare și curăță mai bine ultimele reziduuri de șampon.
Dar ce beneficii poate aduce apa minerală părului nostru? În primul rând, nu conține calcar și clor, substanțe care le fac rigide și opace. În plus, metalele dizolvate în apa de la robinet pot fi absorbite de scalp în timpul spălării, modificându-i structura și afectând rezultatul coafării. Mai mult, menținerea unei bune hidratări ajută scalpul în prevenirea mâncărimii și iritațiilor și este adjuvant în tratamentul arsurilor și înroșirii. Pielea uscata sau slaba a scalpului poate fi asociata cu lipsa anumitor elemente precum fierul sau cu lipsa acizilor grasi esentiali, care permit celulelor sa mentina gradul ideal de umiditate si elasticitate.
Hidratarea corectă are un număr infinit de funcții care ne reglează metabolismul. Prin urmare, apa este esențială într-o dietă echilibrată pentru a ne face organele să funcționeze, precum și pentru bunăstarea părului nostru.
Rădăcinile părului preiau apa din corp și o duc la scalp, menținând pielea suplă și sănătoasă. In acest fel parul poate creste, ramane puternic si stralucitor; în timp ce în absența apei, părul se usucă și tinde să cadă. Merită să bei apă de calitate! Părul tău îți va mulțumi. Merită să bei apă de calitate! Părul tău îți va mulțumi. Merită să bei apă de calitate! Părul tău îți va mulțumi.
0 Comments