8 trucuri de frumusețe de încercat cu vaselina


Avem tendința de a folosi o infinitate de produse pentru a trata mai multe probleme cosmetice. În acest articol, îți arătăm că un produs de zi cu zi este capabil să-ți întărească aspectul, să-ți îmbunătățească calitatea părului și să servească la multe alte utilizări. Aceasta este celebra vaselină, care este mai versatila decât crezi.

Acest produs poate îndeplini diferite roluri uimitoare care nu sunt întotdeauna atribuite acestuia. Într-adevăr, utilizările sale pot  depăși simpla protecție a pielii uscate  datorită catalogului său uimitor de utilizări. Pe scurt, un cuțit elvețian de îngrijire a frumuseții.

Vaselina, un agent anti-vindecare local

Bogat în vitamina A și B, vaselina își merită locul în ritualurile noastre de frumusețe. Proprietățile sale hidratante ajută, de asemenea, la tratarea rănilor superficiale și a cicatricilor încăpățânate. Acest jeleu este recomandat după îndepărtarea părului, pentru a calma pielea și a elimina senzația de strângere. Potrivit acestui  studiu  publicat în jurnalul  Seminars in Plastic Surgery,  parafina este folosită pentru vindecarea cicatricilor postoperatorii.

Îngrijirea genelor – sursa: spm

8 trucuri de frumusețe de încercat cu vaselina

În această listă de sfaturi, veți avea ocazia să vedeți că acest celebru vas nu este doar un produs hrănitor și vindecător, așa cum demonstrează un articol de la Healthline. Cu toate acestea, este important de subliniat că vaselina este un emolient pe bază de parafină, care este un amestec complex de hidrocarburi solide. Poate fi inflamabil și, prin urmare, trebuie utilizat cu precauție.

Iată nu mai puțin de 8 sfaturi de frumusețe pe care le poți încerca doar cu acest produs:

Pot de vaseline – source : vix

1. Protejați buzele

În zilele de iarnă, acest produs ieftin poate fi cel mai bun aliat atunci când buzele tale se usucă. Și din motive întemeiate, compoziția sa ajută la  vindecarea pielii din jurul gurii,  care este o zonă sensibilă. Protectie excelenta a buzelor.

2. Ingroasa genele

Aplicarea unui strat subțire din acest lubrifiant pe baza genelor  este suficientă pentru a le face mai groase decât înainte.  Dacă genele tind uneori să-și piardă volumul în timp, vei fi fericit să descoperi că soluția se ascunde pur și simplu în sertarul tău de frumusețe.

Vaselina are grija de gene – sursa: spm

3. Îndepărtează machiajul ochilor

Vaselina este si un demachiant care nu are nimic de invidiat produselor destinate acestui scop. Virtuțile sale sunt într-adevăr capabile  să dizolve cea mai mare parte a machiajului și asta cu blândețe.  Cu toate acestea, ar fi mai sigur să-l folosiți în jurul ochilor doar pentru a elimina fardul de pleoape.

Demachierea ochilor – sursa: spm

4. Coafarea sprancenelor

Este posibilă utilizarea vaselinului în scopuri estetice. O doză mică din acest produs poate ajuta la netezirea sprâncenelor. Mai mult, dacă știm că nu este întotdeauna ușor să lupți împotriva celebrului păr nestăpânit,  vaselina se mândrește că face ca efectul de netezire să dureze.

Netezirea sprancenelor – sursa: spm

5. Îmbunătățiți aspectul unghiilor

Uneori, unghiile tind să devină fragile și casante. Vaselina va fi folosită aici pentru a minimiza aceste probleme, prevenind în același timp apariția descuamării,  așa cum este specificat de Academia Americană de Dermatologie.

6. Înmoaie pielea mâinilor

Dacă ajungi sa ai mâinile aspre, ceea ce se întâmplă mai ales în sezonul de iarnă, nu contează. Vaselina  are proprietăți de înmuiere  capabile să remedieze problema. O poți aplica în fiecare seară înainte de culcare.

Îngrijirea mâinilor – sursa: spm

7. Înfrumusețează-ți părul

Varfurile deteriorate sunt problema multor femei, în special cele cu păr fin. Cu toate acestea, nu este întotdeauna necesar să le tăiați, deoarece este foarte  posibil să le reparați și să evitați vârfurile despicate cu vaselina. Pentru a face acest lucru, pur și simplu frecați produsul în doze mici între palme și apoi treceți-le peste vârfuri pentru a vă intari părul.

Varfuri deteriorate – sursa: spm

8. Ten de portelan

Pentru a observa rezultate concludente pe pielea ta, te sfatuim sa folosesti ingrediente de origine biologica.

Ingrediente:

– Sucul de la o jumătate de lămâie

– O lingurita de vaselina

Intr-un bol amestecam sucul de lamaie cu vaselina pana obtinem o pasta groasa si omogena.

Cu ajutorul unei pensule, aplicați preparatul pe față. Lăsați masca să stea timp de 15-20 de minute, apoi spălați-vă fața cu demachiantul obișnuit.

Prudență :

– Datorita texturii sale uleioase, nu se recomanda aplicarea acestui tratament mai mult de o data pe saptamana deoarece poate avea efect comedogen.

– Nu aplicați acest tratament înainte de expunerea la soare deoarece lămâia este fotosensibilizantă.

Altă utilizare a vaselinei pentru frumusețe

În afară de zonele feței precum sprâncenele, genele, părul sau unghiile, vaselina poate avea multiple beneficii pentru frumusețea generală. Aceasta poate fi astfel utilizata pentru a:

Exfolia pielea

Un amestec de vaselină și sare vă poate exfolia perfect pielea. Pentru a exploata acest duo, amestecați pur și simplu o doză mică de vaselina cu sare și apoi aplicați-o cu mișcări circulare pe față timp de 2 minute. După aceea, clătiți-vă fața cu un săpun ușor. La final, terminați tratamentul cu o cremă hidratantă. Datorită acestui truc,  sarea acționează ca un exfoliant,  în timp ce vaselina are grijă de hrănirea pielii.

De asemenea, asigurați-vă că îndepărtați reziduurile de vaselină și asigurați-vă că moderați aplicarea deoarece există riscul de a înfunda porii pielii.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *