Dacă vrei să oprești căderea părului fără să-ți faci griji că revine sau se înrăutățește, ai venit în locul potrivit. Cu toate acestea, înainte de a începe, este important să rețineți că pierderea a 50-100 de fire de păr pe zi este normală. Căderea părului la o rată mai mare decât aceasta înseamnă o problemă de sănătate subiacentă. Obiceiurile alimentare, stresul din mediu, stilul de viață și poluarea sunt câteva motive din spatele căderii părului. În acest articol, am enumerat 20 de sfaturi care vă spun cum să controlați căderea părului. Continuați să citiți!
20 de moduri de a reduce căderea părului acasă pentru bărbați și femei
Îngrijirea părului
Dacă vrei să știi cum să reduci căderea părului, începe prin a avea grijă de scalpul tău. Iată ce poți face acasă în fiecare săptămână sau o dată pe lună pentru a îmbunătăți rezistența și vitalitatea părului.
1. Masaj cu ulei de păr pentru scalp
Masarea părului cu ulei de cocos, ulei de argan, ulei de mentă și ulei de ricin poate ajuta la reducerea căderii părului și la stimularea creșterii părului. Shanon Gardi, un blogger, a povestit experiența ei cu rărirea părului și cum a început să-i afecteze încrederea. În timp ce căuta metode naturale de a face față căderii părului, a găsit un remediu eficient. Ea scrie: „Am întâlnit mii de combinații diferite, dar am decis să optez pentru cea mai simplă, care a fost masajul scalpului și utilizarea uleiului de cocos. În primele zile, a funcționat uimitor, iar combinația de ulei de cocos și masaj al scalpului mi-a înjumătățit căderea părului. Mi se simțea și părul mai gros!” Ea adaugă că aplicarea nucii de cocos a ajutat la ameliorarea inflamației scalpului.
Masează-ți ușor scalpul cu mișcări circulare timp de 20 de minute. Faceți acest lucru de cel puțin două ori pe săptămână.
2. Măști de păr de casă
Probabil ați auzit mulți specialiști în păr vorbind despre cum să preveniți căderea părului cu diverse măști de păr. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când sunt personalizate special în funcție de nevoile părului dvs., măștile de păr pot face minuni. După un masaj al scalpului, puteți aplica o mască de păr de casă pentru a hrăni, calma și întineri rădăcinile părului. Puteți face acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de comoditate. Utilizați următoarele măști de păr DIY:
- Mască de păr cu ceai verde și ouă: ceaiul verde conține EGCG (epigalocatechin-3-galat) care poate ajuta la stimularea creșterii părului. Ouăle au fost un ingredient popular pentru îngrijirea părului, deoarece oferă părului nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a crește sănătos. Adăugați 2 linguri de ceai verde proaspăt preparat la 1-2 gălbenușuri de ou. Amesteca bine. Aplicați masca de la rădăcină până la vârfuri pentru un păr puternic, des, sănătos și strălucitor.
- Mască de păr cu ceapă: Ceapa conține nutrienți utili pentru regenerarea părului, cum ar fi acidul folic, vitaminele B, C și E, fosfor, zinc, potasiu, magneziu și caroten. Sucul de ceapă poate ajuta la recreșterea părului la persoanele care se confruntă cu căderea neregulată a părului. Pregătiți o mască de ceapă râzând o ceapă întreagă și presând sucul. Folosește bumbac pentru a tampona sucul de ceapă pe scalp. Lăsați-l timp de 20-30 de minute înainte de a-l spăla.
- Mască de păr cu Aloe Vera:
Aloe vera are proprietăți de hidratare. Hrănește rădăcinile și înmoaie firul de păr. Acest lucru face părul mai neted și mai puțin predispus la rupere. Amesteca 2 linguri de gel de aloe vera piure cu 2 linguri de ulei de cocos. Aplicați-l pe scalp și lăsați-l timp de 20 de minute înainte de spălare.
3. Utilizați un șampon blând
După un masaj cu ulei sau o mască de păr, spălați-vă părul cu un șampon delicat din plante sau cu medicamente. Va ajuta la reducerea matretii si excesul de ulei.
Masează -ți scalpul într-o mișcare circulară cu vârfurile degetelor. Folosiți o mișcare de strângere pentru a șamponați firele de păr; nu le freca. De asemenea, șamponați-vă părul de două ori pe săptămână pentru a spăla orice exces de murdărie sau acumulare.
Sfat rapid! Dacă doriți să creșteți proprietățile de creștere a părului șamponului, adăugați câteva picături de uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de lavandă sau de mentă.
4. Aplicați un balsam
După șampon, folosește un balsam hidratant și hrănitor. Aplicați-l doar pe firele de păr și nu pe scalp. Lăsați-l să acționeze 10 minute înainte de clătire. Faceți acest lucru de fiecare dată când vă spălați părul.
De asemenea, puteți utiliza o mască de păr de casă cu condiționare profundă o dată pe săptămână. Se amestecă mierea și laptele. Aplicați-l pe păr și lăsați-l să acționeze timp de 20 de minute. Purtați o cască de duș pentru a vă proteja părul. Spălați-vă părul cu un șampon ușor și terminați cu un balsam.
5. Uscați ușor cu un prosop
După ce vă spălați părul, utilizați un prosop moale pentru a vă înfășura părul și lăsați prosopul să se înmoaie în mod natural excesul de apă. Evitați să vă frecați firele de păr pentru a vă usca părul.
Folosiți o mișcare de strângere pentru a vă usca ușor părul fără a deteriora rădăcinile sau arborele. Dacă te grăbești, folosește un uscător de păr la o temperatură moderată. Cu toate acestea, evitați utilizarea frecventă a uscătoarelor de aer cu orice preț.
Sfat rapid! Optează pentru un prosop din microfibră, deoarece fibrele sale dense elimină nevoia de a-ți freca sau stoarce părul și accelerează procesul de uscare.
6. Folosiți un pieptene de lemn
După ce părul tău este uscat, folosește un pieptene din lemn cu dinți largi pentru a descurca ușor orice încurcături și pentru a preveni căderea părului din cauza electricității statice care este obișnuită în pieptenii din plastic. De asemenea, evita să periezi părul ud, deoarece rădăcinile părului sunt moi și delicate, iar părul tău poate fi smuls cu ușurință. Pieptănați de jos în sus dacă aveți încurcături.
7. Răsfățați-vă într-un spa pentru păr acasă
Dacă doriți să mențineți un păr delicios și sănătos, un spa pentru păr funcționează cel mai bine. Vestea bună este că o poți face acasă, urmând acești pași simpli:
Pasul 1: Șamponați-vă părul.
Pasul 2: Aplicați o mască de păr cu condiționare profundă.
Pasul 3: Aplicați abur pe păr. Puteți înmuia un prosop în apă fierbinte, puteți stoarce excesul de apă și puteți înfășura prosopul în jurul capului. Puteți folosi, de asemenea, unul dintre aceste aburi bune pentru păr.
Pasul 4: Spălați balsamul. Prosop uscat.
Pasul 5: Aplicați un ulei ușor sau un ser.
Un spa pentru păr acasă vă va face părul și scalpul mai sănătoși, rădăcinile mai puternice și va îmbunătăți circulația sângelui. Reduce căderea părului și stimulează creșterea părului hrănind foliculii de păr și îndepărtând impuritățile. Părul tău se va simți mai moale și mai strălucitor.
8. Tunde-ți părul
Vârfurile uscate, casante și despicate fac părul mai predispus la rupere. Tunde-ți părul acasă sau într-un salon la fiecare 3-4 luni pentru a-l menține sănătos. Șamponați-vă părul înainte de tuns. Folosiți un balsam și spălați-vă părul. Finalizați prin aplicarea unui ulei ușor sau a unui ser de păr.
9. Evitați coafarea
Evitați supraprocesarea și coafarea. Coafarea repetată la căldură și folosirea de substanțe chimice dure pentru a îndrepta, a perm, a vopsi și a decolora părul poate face să se usuce și să fragilizeze și să slăbească foliculii.
Dacă vrei să-ți ondulezi părul, folosește role sau urmează metode DIY pe YouTube. De asemenea, puteți folosi culori pe bază de plante pentru a acoperi gri. Henna și sfecla roșie sunt, de asemenea, bune pentru vopsirea naturală a părului.
Nutriție
Când vine vorba de reducerea căderii părului, dieta ta joacă un rol crucial. Iată ce să consumi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea scalpului și a părului.
10. Omega-3
Omega-3 ajută la reducerea inflamației de grad scăzut și a stresului. Acest lucru, la rândul său, ajută la reducerea căderii părului. Cele mai bune surse de omega-3 sunt peștele gras și uleiul de pește. Consumați pește precum macroul, tonul și sardinele. De asemenea, puteți consulta un medic și puteți lua suplimente de omega-3.
11. Proteine
Părul tău este format din cheratina, un tip de proteină. Prin urmare, trebuie să consumați o dietă bogată în proteine pentru a vă proteja și întări părul. Consumați linte, soia, fasole, semințe, nuci, ouă, pește și piept de pui fără piele.
12. Vitamina C
Vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la eliminarea radicalilor liberi de oxigen. Căderea părului declanșată din cauza acumulării mari de toxine care pot fi reduse prin consumul de alimente bogate în vitamina C. Consumați agrișe indiană (amla), portocale, lime dulce, lime, căpșuni pentru a îmbunătăți rezistența, strălucirea, moliciunea și grosimea părului.
13. Legume
Legumele precum spanacul, papaya crudă, tărtăcuța de sticlă, morcovul, degetul doamnelor, cartofii dulci, dovleceii, roșiile, fasolea și dovleacul sunt surse excelente de vitamine și minerale. Ele ajută la hrănirea foliculilor și întăresc firele de păr. Consumați cel puțin 3 legume diferite pe zi în curry sau salate.
14. Rămâi hidratat pentru a îmbunătăți sănătatea părului
Deshidratarea sau nu bea suficientă apă poate duce la păr uscat, încrețit și lipsit de viață, care este predispus la rupere și duce la căderea părului. Apa lubrifiaza si foliculii de par si imbunatateste circulatia vitaminelor si mineralelor esentiale pentru cresterea parului. De aceea este important să bei cel puțin 2-3 litri de apă în fiecare zi pentru a preveni căderea părului.
Mod de viata
Pe lângă o rutină bună de îngrijire a părului și o dietă adecvată, modificarea stilului de viață poate ajuta, de asemenea, la reducerea căderii părului. Iată ce poți face.
15. Păstrați-vă capul fără transpirație
Indiferent dacă faceți exerciții fizice sau transpirați mult în general, încercați să vă mențineți scalpul fără transpirație. Transpirația deshidratează firele de păr, ducând la creșterea bacteriilor, infecții fungice, pori blocați și acumulare de acid lactic. Faceți un duș de fiecare dată când faceți exerciții fizice și uscați-vă părul cu un prosop curat. Puteți folosi, de asemenea, un uscător la o temperatură scăzută pentru a vă usca rapid scalpul.
16. Evitați fumatul
Fumul de țigară conține radicali liberi de oxigen nocivi. Aceste toxine, dacă nu sunt expulzate, pot duce la un sistem imunitar slab. De asemenea, deteriorează foliculii de păr, ceea ce duce la creșterea căderii părului. Reduceți fumatul pentru a preveni căderea părului și pentru a vă ajuta părul să crească mai gros.
17. Reduceți consumul de alcool
Alcoolul provoacă deshidratare. De asemenea, reduce capacitatea organismului de a absorbi vitaminele și mineralele esențiale care sunt bune pentru creșterea și întărirea părului. Reduceți consumul de alcool. Puteți bea un pahar de vin de două ori pe săptămână. De asemenea, puteți bea suc de fructe răcit cu gheață pisată și ierburi, care va ajuta la întinerirea și întărirea foliculilor de păr.
18. Yoga și exerciții de respirație
Yoga și alte forme de exerciții sunt bune pentru fitness și întărirea sistemului imunitar. Pozițiile de yoga precum Sirsasana (în picioare) și Sasankasana ajută la creșterea circulației sângelui la nivelul scalpului și pot stimula creșterea părului. De asemenea, puteți face exerciții de respirație, cum ar fi anulom vilom și kapalbhati, pentru a elimina toxinele din organism și pentru a îmbunătăți sănătatea părului.
19. Destresează-te în mod regulat
Stresul nu este bun pentru sănătatea și părul tău. Stresul crește nivelul de toxine din corpul tău, ceea ce slăbește rădăcinile părului și îl face mai predispus la infecții fungice. De-stresați în mod regulat fie prin practicarea meditației, fie prin exerciții de respirație.
Faceți ceva care vă interesează – plimbare, dans, pictură, citit, scris, gătit, practicare un sport, cântare la instrumente muzicale, ascultare de muzică sau podcasturi, discuții cu prietenii, grădinărit etc.
20. Dormi bine în fiecare noapte
Sleeping vă ajută să vă reporniți întregul sistem. Obținerea de 6-7 ore de somn detoxifică și îți întinerește mintea și corpul, reduce stresul și întărește sistemul imunitar. Lipsa unui somn adecvat poate crește nivelul de cortizol (hormon al stresului), slăbind foliculii de păr, provocând subțierea părului care ar putea duce la căderea părului. Dacă aveți dificultăți de somn, citiți o carte sau ascultați muzică liniștitoare. Opriți toate gadgeturile și luminile electronice înainte de a merge la culcare.
Acestea sunt cele 20 de moduri eficiente de a reduce căderea părului și de a stimula creșterea părului fără a arde o gaură în buzunar. Ai grijă de părul tău în mod regulat și vei vedea o diferență în grosimea și aspectul acestuia. Cu toate acestea, dacă problema persistă, următorul pas este să solicitați ajutor de la un profesionist autorizat. Iată o listă de tratamente disponibile pentru căderea părului.
Tratamente pentru căderea părului
- Terapia cu laser
Terapia cu laser de nivel scăzut (LLLT) este în creștere în popularitate ca tratament eficient pentru creșterea părului. Se ocupă de căderea sau rărirea părului, oferind un plus de energie celulelor deteriorate din scalp pentru a relua funcționarea normală. Acest lucru poate ajuta la stimularea creșterii părului și la reducerea căderii părului.
- Transplant de păr
Transplantul de păr este una dintre metodele de restaurare a părului. Se realizează prin luarea părului donatorului și plasarea acestuia acolo unde are loc căderea părului. S-ar putea să întâmpinați căderea temporară a părului inițial, dar părul donatorului crește în cele din urmă la fel ca pe locul donator. Are foarte puține complicații.
Transplantul de păr a devenit una dintre cele mai eficiente metode de obținere a părului după căderea părului. Următorul grafic prezintă costul transplantului de păr per grefă în diferite țări. Conform graficului, Canada a avut cel mai mare cost, iar Turcia a avut cel mai mic cost pe grefă în anul 2020-21.
- Medicamente
Anumite medicamente pot ajuta, de asemenea, la reducerea căderii părului. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza oricare dintre cele menționate mai jos:
(a) Minoxidil (Rogaine) este un ingredient din șampoanele medicamentate fără prescripție medicală care ajută la reducerea căderii părului și stimulează creșterea rapidă a părului. Cu toate acestea, poate provoca iritarea scalpului și creșterea nedorită a părului pe părțile laterale ale feței.
(b) Finasterida (Propecia) este prescrisă de medicii autorizați bărbaților cu probleme de cădere a părului. Incetineste caderea parului si poate ajuta la cresterea parului. Cu toate acestea, ca efect secundar, ar putea diminua apetitul sexual. Femeile însărcinate trebuie să evite.
Dacă doriți să reduceți căderea părului, trebuie să atacați cu laser cauza care o declanșează. Iată o listă cu motivele pentru care ai putea pierde părul.
Cauzele căderii părului
Cauzele căderii părului variază de la o persoană la alta. Cauzele enumerate mai jos ale căderii părului la bărbați și femei vă pot ajuta să vă înțelegeți problema și să aflați cum să opriți căderea părului.
- Factori ereditari: Dacă părinții tăi au o problemă cu căderea părului, este posibil să o faci și tu. Căderea ereditară a părului se numește alopecie. Deși acest lucru este mai evident la bărbați, și femeile sunt susceptibile de a dezvolta alopecie moștenită genetic.
- Modificări hormonale: modificările hormonale din organism cresc sensibilitatea foliculilor de păr, slăbesc rădăcinile părului și provoacă căderea părului. Menopauza, PCOD, hipotiroidismul, hipertiroidismui , excesul de testosteron etc. pot provoca în cele din urmă căderea părului la bărbați și femei.
- Sarcina: Majoritatea femeilor însărcinate și proaspetelor mămici se confruntă cu deshidratare frecventă, oboseală și dezechilibru hormonal. Acest lucru crește sensibilitatea foliculilor de păr și creează condiții nefavorabile ale scalpului. Toți acești factori pot duce la căderea cronică a părului.
- Stresul fizic și mental: bolile persistente, pierderea drastică și excesivă în greutate și munca fizică extremă pot provoca deshidratarea și epuizarea organismului. Acest lucru poate face foliculii de păr subnutriți și slabi și poate provoca căderea rapidă a părului.
- Infecția scalpului: infecțiile fungice, bacteriene și virale, cum ar fi dermatita seboreică și psoriazisul la nivelul scalpului, pot slăbi rădăcinile și deteriora foliculii de păr, provocând astfel subțierea, ruperea și căderea părului.
- Alopecia areata: Alopecia areata este o tulburare autoimună în care sistemul imunitar confundă părul cu un contaminant străin și începe să atace foliculii de păr, provocând căderea părului. Un medic autorizat poate prescrie diferite tratamente pentru alopecia areata, cum ar fi injecții cu corticosteroizi, unguent cu antralină, corticosteroizi topici etc.
- Medicamente și tratamente: Anumite medicamente pot duce la căderea părului ca efect secundar. Tratamente precum chimioterapia, steroizii și medicamentele pentru tifoidă, boli de inimă, depresie etc. pot provoca căderea extremă a părului. S-a constatat că alopecia este unul dintre efectele adverse frecvente ale Voriconazolului, un medicament antifungic. Alte medicamente care pot provoca căderea părului sunt medicamentele pentru acnee care conțin retinoizi, antibioticele și medicamentele antifungice, pilulele contraceptive, medicamentele anticoagulante, epilepsia, medicamente pentru hipertensiune arterială, medicamente antiinflamatoare, medicamente pentru pierderea în greutate, terapie de substituție hormonală, medicamente pentru boala Parkinson și medicamente pentru tiroida.
- Tulburări tiroidiene: Afecțiunile tiroidiene și medicamentele antitiroidiene duc aproape întotdeauna la căderea părului. Părul arată rar, iar căderea părului este distribuită uniform pe tot scalpul. Tratamentul de succes duce adesea la creșterea părului din nou.
- Deficiența de fier, anemie și pierderea de sânge: deficiența globulelor roșii din organism, pierderea bruscă de sânge și nivelurile insuficiente de fier în organism cauzează nu numai oboseală, slăbiciune și dureri de cap, ci și căderea părului.
- Diete accidentale și malnutriție: aportul insuficient de nutrienți și respectarea unei diete nesănătoase și dezechilibrate pot provoca malnutriție în organism. Acest lucru duce la deshidratarea scalpului și a părului și poate declanșa căderea excesivă a părului.
- Suplimentarea excesivă: Suplimentarea excesivă a câtorva substanțe nutritive, cum ar fi vitamina A, vitamina E și seleniul, poate provoca căderea părului, printre alte riscuri. În loc să luați vitaminele în forma lor concentrată ca suplimente, este mai bine să le consumați din fructe și alte alimente organice.
- Coafarea: Utilizarea intensă a produselor de păr și a accesoriilor de păr poate duce la căderea părului. Unele produse pentru păr, cum ar fi șampoanele cu lauril sulfat de sodiu și spray-urile de păr, sunt cunoscute că conțin substanțe chimice care nu sunt bune pentru păr și scalp. Accesoriile pentru păr (cum ar fi benzile elastice) sunt cunoscute pentru a trage de păr.
Pe lângă cunoașterea cauzelor căderii părului, a fi conștienți de tipul de cădere a părului cu care aveți de-a face poate ajuta și la obținerea tratamentului potrivit.
Tipuri de cădere a părului
- Alopecie
Acesta este cel mai frecvent tip de cădere a părului și este rezultatul eredității, a afecțiunilor medicale și a modificărilor hormonale. Poate fi temporar sau permanent.
- Efluviu telogen
Este un tip temporar de cădere a părului care duce la căderea excesivă a părului. Apare atunci când foliculii de păr intră prematur în faza telogenă (faza de repaus).
- Efluviu Anagen
Se referă la căderea rapidă a părului în timpul anagenului, prima fază a ciclului de creștere a părului. Este adesea indusă de tratamente precum chimioterapia, dar poate fi gestionată cu medicamente adecvate.
- Tinea Capitis
Acesta este un tip de infecție fungică pe scalp care afectează foliculii de păr, ducând la căderea părului. Este cauzată de speciile de ciuperci Trichophyton și Microsporum și poate fi gestionată cu medicamente antifungice.
Concluzie
Modificarea dietei și a stilului de viață și îngrijirea regulată a scalpului și părului vă poate face părul mai puternic. Acest lucru, la rândul său, va reduce căderea părului și va stimula creșterea părului. Urmați metodele de mai sus pentru a vedea rezultate bune. Dacă starea persistă sau dacă întâmpinați căderea excesivă a părului, consultați un medic.
Nu trebuie să căutați sus și jos pentru a ști cum să opriți imediat căderea părului. Simpla modificare a rutinei de îngrijire a părului vă poate ajuta. Masajele regulate cu ulei, măștile de păr, șamponarea și condiționarea pot ajuta la hrănirea firelor de la rădăcini și pot ajuta la oprirea căderii părului. Nu folosiți prea multe produse de styling, deoarece unele dintre ele pot fi dure asupra șuvițelor și le pot slăbi. De asemenea, tunderea părului vă ajută să scăpați de vârfurile despicate, așa că faceți-l o dată la 3-4 luni. De asemenea, este important să alegeți produsele potrivite pentru a vă întreține părul. De exemplu, folosirea unui pieptene din lemn ajută la prevenirea căderii părului induse de energia statică, care este comună cu pieptenii din plastic. De asemenea, dacă doriți să știți cum să preveniți căderea părului prin dietă, consumând multe legume și consumând suficiente proteine, acizii grași omega-3 și vitamina C vă pot menține pletele să rămână puternice și sănătoase.
Recomandări cheie
- Genetica, modificările hormonale, stilul constant sau stresul pot cauza căderea părului.
- Masarea părului cu ulei de cocos, aplicarea măștilor de păr și tunderea părului la fiecare 3 până la 4 luni pot îmbunătăți sănătatea generală a părului.
- Îți poți schimba calitatea părului consumând o dietă bogată în vitamina C și acizi grași omega 3, făcând exerciții fizice, dormind bine și evitând alcoolul.
- De asemenea, puteți opta pentru transplant de păr sau medicamente pentru a reduce căderea părului și a stimula creșterea părului în cazurile severe.
întrebări frecvente
Poate părul pierdut să crească înapoi?
Dacă foliculul de păr este deteriorat, părul nu va crește înapoi. Dar dacă este intact, este posibil să recrească părul pierdut.
Este normal să pierzi părul în fiecare zi?
Da. Este normal să cadă între 50-100 de fire de păr în fiecare zi.
Poate fi oprită definitiv căderea părului?
Părul tău crește în faze și în cele din urmă cade, astfel încât părul nou poate crește în locul său. Cu toate acestea, dacă aveți căderea părului, aceasta poate fi tratată. În funcție de cauza căderii părului, medicul dumneavoastră vă poate oferi un plan de acțiuni recomandat.
Căderea normală a părului se regenereaza?
Da, este normal ca noi să pierdem ceva păr ca parte a ciclului natural de creștere a părului. Odată ce pierdeți o șuviță de păr, o nouă rădăcină crește. Cu toate acestea, dacă părul nou nu crește, acesta poate fi un semn al căderii părului sau al unei alte probleme medicale subiacente.
Ce rol joacă genetica în căderea părului și se poate face ceva pentru a preveni sau a întârzia debutul căderii părului din cauza factorilor genetici?
Din păcate, nu există nicio modalitate de a opri sau încetini căderea părului din cauza factorilor genetici. Cu toate acestea, tratamentele medicale moderne precum minoxidilul, finasterida și spironolactona s-au dovedit utile pentru a menține, îmbunătăți și optimiza creșterea părului atât la bărbați, cât și la femei. Luarea de suplimente precum biotina și vitamina D și o dietă sănătoasă, bogată în proteine, pot contribui, de asemenea, la promovarea creșterii sănătoase a părului.
Ce impact are vârsta asupra căderii părului și ce se poate face pentru a menține părul sănătos pe măsură ce îmbătrânim?
Pe măsură ce îmbătrânim, părul nostru poate începe să se rărească și să cadă din mai multe motive. Bărbații se confruntă cu căderea părului până la vârsta de 40 de ani, în timp ce femeile pot începe să experimenteze subțierea părului în centrul scalpului până la vârsta de 30 de ani. Este important să consumați o dietă sănătoasă și să evitați tratamentele dure precum ondularea și vopselele.
Există descoperiri științifice recente în tratamentul căderii părului și la ce ne putem aștepta de la cercetările viitoare pe acest subiect?
În octombrie 2022, oamenii de știință japonezi au făcut o descoperire interesantă în cercetarea căderii părului. Au generat cu succes foliculi de păr în culturi. Acest rezultat ar putea deschide calea pentru noi strategii de tratament pentru tulburările de căderea părului, cum ar fi alopecia.
0 Comments