Vitaminele esentiale pentru o piele luminoasa


Pielea noastră are o nevoie extremă de a fi hrănită prin absorbția a numeroase vitamine, din acest motiv produsele cosmetice sunt studiate prin crearea unor formulări bogate în acestea.

Uneori găsim produse vitaminice monocomponente, în timp ce altele în combinație cu substanțe active. Dar ce sunt exact vitaminele și de care dintre ele are nevoie pielea noastră? Să aflăm împreună în articolul următor.

CE SUNT VITAMINELE ȘI DE CARE ARE NEVOIE PIELEA NOASTRĂ?

Vitaminele sunt nutrienți esențiali pentru organismul nostru, ele participă la procese biologice importante și la mecanisme fiziologice în scop de protecție.

De regulă, putem spune că obținem vitamine prin aportul și digestia alimentelor și apoi le redistribuim în țesuturile corpului, inclusiv în piele. Legătura de vitamine și piele este esențială pentru a garanta organismului nostru hrana potrivită, dar și pentru a preveni sau repara potențialele daune precum trofismul pielii.

Pe lângă asimilarea printr-o dietă echilibrată, este însă necesar să se acționeze local cu aplicarea unor produse cosmetice bogate în vitamine specifice, mai degrabă decât altele: de exemplu, în timp ce vitamina C și vitamina E contracarează trofismul pielii, ele sunt altele care pot chiar să fie iritant.

CE VITAMINE SUNT ESENȚIALE PENTRU O PIELE STRĂLUCITOARE

Vitaminele esențiale pentru îngrijirea și pentru a avea mereu o piele strălucitoare sunt vitaminele A, B3, C, D și E.

Vitamina A este folosită pentru a menține intactă structura pielii, de fapt este prezentă în aproape toate produsele cosmetice, sub formă de retinol.

Este un antioxidant eficient, actioneaza in profunzime prin stimularea regenerarii celulare si optimizarea productiei de colagen la nivelul dermului: rezultatul este reinnoirea pielii prin facilitarea refacerii celulare si contracararea aparitiei ridurilor si petelor intunecate.

In sfarsit, vitamina A are o actiune de reglare a sebumului asupra tenului gras, calmant pe pielea iritata si inrosita si intarind pe pielea matura.

Vitamina B3 este cunoscută și sub denumirea de vitamina PP sau niacinamidă și acționează prin repararea barierei pielii deteriorate: prin aplicare regulată, pielea fragilă apare treptat mai puternică și mai rezistentă la agresiunile externe care ar putea fi potențial dăunătoare. În plus, este eficient în cazul pielii sensibilizate și stresate.

Vitamina C este un aliat puternic dacă dorim să protejăm, să reparăm și să îmbunătățim aspectul pielii, deoarece o apără de poluarea atmosferică, o întărește și tonifică, făcând-o mai elastică și mai tinerească.

Vitamina C este un antioxidant impotriva radicalilor liberi, stimuleaza productia de colagen si face pielea compacta, tonifiata si elastica; efectuează o acțiune de iluminare și este capabilă să contrasteze primele semne ale îmbătrânirii, precum și cele provocate de razele solare.

Aproape toată vitamina D din organism este activată de piele prin acțiunea luminii ultraviolete.

În dermatologie este folosit pentru întărirea apărării pielii și reducerea inflamației, iar local pentru tratarea bolilor pielii precum acneea și psoriazisul. Împreună cu vitamina E, calmează iritațiile tipice dermatitei de contact.

Vitamina E este un ingredient tipic în multe produse de îngrijire a pielii și este unul dintre principalii antioxidanți naturali. Pe piele, vitamina E are acțiune antistres, antiinflamatoare și anti-roșeață.

Combinată cu alte ingrediente active, Vitamina E devine un ingredient indispensabil în produsele anti-îmbătrânire și în cele folosite pentru a apăra pielea de daunele tipice expunerii la soare.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *