Peelingul enzimatic: ce este și de ce este atât de important pentru bunăstarea pielii noastre


Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și se reînnoiește zi de zi. Turnover-ul celular, care are loc în mod normal la fiecare 21 de zile, începe să se prelungească până la 28 de zile atât din cauza progresului în vârstă, cât și din cauza influenței factorilor de mediu, a fumatului și a alimentației necorespunzătoare.
Îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, pe lângă refacerea unui aspect mai luminos și mai compact, ajută la promovarea reînnoirii celulare sau înlocuirea celulelor moarte cu unele sănătoase având ca rezultat scăderea vizibilității cicatricilor, vergeturilor, petelor de vârstă și a ridurilor. .
Pentru a promova turnover-ul celular și a ne ajuta să înlăturam celulele moarte ale stratului cornos superficial, ne pot fi utile produse numite scrubs sau peeling (din engleză „to peel”).

Peeling enzimatic: ce este și cum acționează asupra pielii

Peelingul enzimatic funcționează într-un mod radical diferit față de peelingul chimic: o metodă delicată de exfoliere care, datorită prezenței enzimelor, favorizează îndepărtarea celulelor superficiale ale pielii.
Enzimele au capacitatea de a acționa în mod specific asupra proceselor metabolice ale celulelor, determinându-le să sufere modificări permanente: de exemplu, ele joacă un rol fundamental în coacerea fructelor și legumelor, precum și în procesul de digestie, deoarece descompun macromoleculele. care alcătuiesc alimentele și le fac asimilabile de intestinele noastre.
Datorită acestor proprietăți, enzimele sunt capabile să efectueze și o acțiune de exfoliere semnificativă: dacă sunt aplicate pe piele pot degrada unele dintre proteinele care alcătuiesc epiderma, precum cheratina, transformându-le în simpli aminoacizi. Intervenția enzimelor, așadar, dizolvă literalmente celulele moarte, eliberând porii și făcând pielea mai strălucitoare, mai sănătoasă și mai compactă.

Ce tip de peeling sa alegi?

După cum am văzut, peelingurile chimice și enzimatice diferă substanțial prin mecanismul lor diferit de acțiune: în primul caz celulele moarte sunt eliminate datorită intervenției agenților chimici care degradează lipiciul care le ține împreună, în timp ce în celălalt sunt dizolvate. prin enzime specifice care îi modifică structura.
Din acest motiv, alegerea tipului de peeling care trebuie preferat depinde de caracteristicile pielii tale, de imperfecțiunea de tratat și de adâncimea la care vrei să acționezi: peeling-ul chimic este o metodă eficientă de exfoliere și în contracararea îmbătrânirii pielii, cea enzimatică se adaptează caracteristicilor fiecărui tip de piele, chiar și celei deosebit de sensibile, purificând-o fără a o irita. În plus, agresivitatea scăzută a peeling-ului enzimatic îl face ideal ca preparat pentru diferitele tratamente profesionale corporale, deoarece enzimele garantează o exfoliere deosebit de delicată.
O altă diferență între cele două tipuri de tratament se referă la metodele de execuție: peelingul enzimatic, de fapt, se poate face și acasă și nu necesită neapărat intervenția cosmeticienei, în timp ce peelingul chimic, tocmai datorită particularității care sunt utilizate, trebuie neapărat completate de un profesionist. În plus, după un tratament de peeling chimic, pielea este mai sensibilă, așa că este esențial să acordați atenție hidratării corecte și să evitați expunerea la soare, pentru a-și reechilibra pH-ul și a vă bucura de cele mai bune efecte ale unui tratament care funcționează în în felul acesta adânc.
O crema exfolianta excelenta este „Terme di Saturnia” de pe site-ul nostru www.pepinoshop.com. Un exfoliant eficient care indeparteaza impuritatile si celulele moarte din epiderma intr-un mod omogen si absolut neagresiv. Potrivit pentru curățare profundă. Lasă pielea netedă, moale și strălucitoare.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *