Impachetări cu varză: un miracol împotriva durerilor articulare și musculare


varza pentru dureri articulare

Frunzele de varză înfășurate în jurul articulațiilor dureroase pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare. Să vedem cum se face:

Varza nu este utilă doar pentru a face salate, legume sotate și varză murată. Știați că varza are compuși antiinflamatori puternici care oferă un tratament remarcabil de eficient pentru ameliorarea umflăturilor, vânătăilor, durerilor musculare și durerilor asociate cu entorsele și durerile articulare? Să vedem mai jos toate detaliile.

Nu toate remediile casnice pentru durerile articulare funcționează; totuși, asta nu împiedică persoanele cu artrită, gută și alte tipuri de dureri articulare să încerce lucruri noi. Varza a fost folosită ca remediu popular de sute de ani pentru a calma articulațiile dureroase. Este bogată în vitamine și fitonutrienți, precum și în antociani și glutamina, ambele având proprietăți antiinflamatorii. Nu numai că antocianinele îi dau culoarea, dar antioxidanții sunt cunoscuți pentru a reduce durerile articulare și inflamația.

Deși dovezile sunt anecdotice, frunzele de varză înfășurate în jurul articulațiilor dureroase pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare. Dacă durerea persistă chiar și după împachetare, consultați un profesionist din domeniul sănătății.

Cum se face o impachetare cu varză pentru durerile articulare și musculare

Puteți folosi orice tip de varză

  1. Se curăță frunzele exterioare ale varzei, se spală bine și se usucă cu hârtie de bucătărie.
  2. Folosiți un cuțit pentru a tăia tulpina tare, apoi așezați frunzele de varză pe suprafața de lucru din bucătărie.
  3. Folosind un sucitor sau o sticlă de lapte/vin, adânciți ușor frunzele pentru a elibera sucurile naturale și faceți-le suficient de moi pentru a se modela ușor pe corp.
  4. Așezați frunzele de varză direct peste articulația sau zona afectată, acoperiți cu un bandaj, folie de plastic sau folie de aluminiu.
  5. Păstrați compresa de varză pe zona afectată până la o oră. Puteți repeta acest proces de 2-3 ori pe zi. Puteți aplica în continuare frunzele la culcare și păstrați compresa toată noaptea.

Atenţie!
O alergie la varză este rară, dar dacă aveți umflare sau mâncărime a pielii unde se află cataplasma de varză, îndepărtați imediat frunzele. Solicitați asistență medicală dacă iritația continuă sau se agravează.

În timp ce aplicarea locală de varza pentru a reduce inflamația poate fi eficientă, vă puteți vindeca și din interior spre exterior, adăugând mai multă varză în dieta dumneavoastră. Antocianinele și flavonoidele din kale îi conferă abilitățile sale de reducere a inflamației, plus că pot provoca, de asemenea, un efect secundar nedorit, dar poate binevenit: pierderea în greutate.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *