Cum se elimină oja semi-permanentă


eliminare oja

Cum se îndepărtează oja semipermanentă: instrucțiuni pentru îndepărtarea lacului de unghii semipermanent folosind o procedură de do-it-yourself de urmat acasă.

Cum funcționează oja semipermanentă

Lacul de unghii semipermanent folosește un gel special care se întărește pe unghii și poate rezista zeci de zile. Ideea de a avea mereu unghii perfecte poate fi tentanta dar… durata gelului semipermanent pe o unghie nu coincide intotdeauna cu cea a celorlalte noua unghii!

Ce înseamnă?
Acel semipermanent poate sări de pe o unghie și astfel poate apărea nevoia de a o îndepărta. Cum să eliminați semipermanentul acasă? Profitând de sfaturile noastre.

Cum se elimina semipermanent

Pentru a îndepărta oja semipermanentă aveți la dispoziție trei strategii:

  • Trageți-l când se ridică de la margini (foarte greșit!)
  • Utilizați o pilă electrică sau manuală (înlăturare mecanică)
  • Utilizați o acetonă specială pentru semipermanentă (înlăturare chimică)

Scoaterea lacului de unghii semipermanent (precum și a „gelului de turnare”) este absolut greșită! Motivul? Mergeti si indepartati si straturile superficiale ale unghiei, subtiand-o iremediabil. În plus, atunci când gelul este persistent, este posibil ca ruperea acestuia să dezlipească și o parte din lungimea unghiei.

În practică, modalitățile corecte de a elimina semipermanentul acasă sunt:

  • Cu un solvent/acetonă (îndepărtare chimică)
  • Cu o pilă (înlăturare mecanică)

Aceste doua strategii sunt utile atat in cazul lacului de unghii semipermanent cat si in cazul gelului semipermanent (casting).

Cum să eliminați semi-permanent cu un fișier

Pe piață există pile de unghii manuale sau electrice, în ambele cazuri va trebui să începeți prin pilirea lacului de unghii cu o pilă tare, iar apoi să folosiți o pilă cu granulație foarte fină.

Dezavantajele îndepărtării ojei semipermanente cu o pilă sunt diverse: timpul necesar (dacă nu aveți experiență, poate dura câteva ore), caracterul practic (poate că este ușor să scoateți oja semipermanentă din mâna stângă, dar când mâna stângă este cea care se ocupă de pilă… ești sigur că va fi la fel de ușor?!), pulberi (vei produce o mulțime de pulberi, care sunt greu de gestionat și nu trebuie inhalate !) si… nu in ultimul rand, vei subtia unghia.

Îndepărtarea chimică este metoda pe care o recomandăm pentru îndepărtarea gelului semipermanent de pe unghii .

Cum se indeparteaza oja semipermanenta cu solvent

Din păcate, acetona simplă nu este suficientă. Pe multe bloguri citim despre înmuierea degetelor în acetonă dar în realitate este indicat să folosești produse specifice și să le ții în contact doar cu unghia și nu cu tot degetul.

De ce aveți nevoie pentru a elimina semipermanentul acasă ?

  • Gel de îndepărtare
  • Tampoane de vată și hârtie argintie
  • Împingător de piele

Cum se procedează?

Va trebui să înmuiați vata cu soluție de îndepărtare a lacului de unghii și să o lăsați în contact cu semi-permanentul de îndepărtat. Pentru a atașa vata înmuiată pe unghie, puteți folosi hârtie argintie sau puteți achiziționa truse gata de utilizare.

Oja semipermanenta trebuie sa ramana in contact cu vata inmuiata in solvent cel putin 15 minute. În această situație, solventul va înmuia semipermanentul care se va desprinde ușor sub presiunea unui împingător de piele.

Demachiantul nu este foarte agresiv in comparatie cu indepartarea mecanica cu pila de unghii, totusi sa nu credeti ca unghiile tale nu vor fi afectate! Pentru a se vindeca complet, unghia va trebui să crească din nou.

Nici macar sa nu ai incredere in tratamentele cu keratina oferite de diferitii operatori din sector. De fapt, nu există dovezi că orice substanță poate pătrunde în unghia deja formată și o poate întări.

Pentru a încerca să întăriți o unghie care a fost pusă la încercare de solvent, puteți pregăti un unguent de casă cu ulei de jojoba și ulei esențial de lămâie. Într-o jumătate de linguriță de ulei de jojoba, adăugați 5 picături de ulei esențial de lămâie. Înmuiați o minge de vată cu această soluție și frecați-o peste unghii.

Uleiul esențial de lămâie ar trebui să îmbunătățească sănătatea unghiilor și, în cel mai rău caz, să scurgă reziduurile de ulei și produse chimice. Uleiul de jojoba protejează unghiile de uscăciune și deshidratare.

Produse recomandate pentru îndepărtarea semipermanente acasă

Pentru a elimina oja semipermanenta va recomandam sa folositi aceste produse deja testate de noi la IdeeGreen.it si usor disponibile pe Amazon.

  • Magic remover pentru ojă semipermanentă: un produs profesional pentru îndepărtarea ojei în 3-5 minute. 
  • Wrap din aluminiu cu împingător de piele. Acesta este un kit format din două pile dure, două împingătoare de cuticule utile pentru îndepărtarea gelului deja înmuiat și 300 de discuri de aluminiu gata de utilizare. 

Va trebui să înmuiați porțiunea de vată a foliei de aluminiu cu solvent. Înfășurați tamponul în jurul degetului și așteptați 15 minute pentru aplicare. Așa cum se arată în imaginile de mai sus.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *