Cum să evitați iritația la bărbierit


Pentru a evita iritațiile neplăcute la bărbierit, se recomandă întotdeauna să folosiți spume sau geluri de ras. Pe langa faptul ca mentin zona hidratata, aceste produse contin si substante lubrifiante care ajuta aparatul de ras la alunecare si protejeaza pielea.

Menținerea bărbii hidratată este foarte importantă, deoarece părul revitalizat se umflă și devine mai moale, permițând briciului să alunece mai bine peste el, evitând lacrimile și abraziunile care pot irita pielea. Cu siguranță este mai rapid să apuci aparatul de ras și să faci mișcări pe față, dar acest lucru provoacă aproape întotdeauna roșeață și mâncărime enervante.

Pregătirea mai întâi a pielii este o operație mai lungă, dar esențială pentru a vă îngriji barba și fața.

iritatie barba 2

Presiune excesivă

Presiunea excesivă a aparatului de ras sau a lamei poate duce, de asemenea, la iritații. De multe ori suntem convinși că, cu cât punem mai multă presiune pe piele, cu atât părul este mai ușor tuns, dar nu este nimic mai greșit în acest gând.

De fapt, aplicarea unei presiuni excesive poate provoca roșeață și mâncărime enervante care pot fi foarte enervante.

Este important sa folositi briciul usor pe barba acoperita cu spuma de ras sau gel pentru a obtine un rezultat perfect si de lunga durata.

Ce să faci pentru a evita iritarea pielii?

Toată lumea va fi văzut apărând mici bule pe față după ce și-au bărbierit barba. Aceste bule sunt rezultatul unui bărbierit prost și al iritației pielii.

Cele mai evidente simptome ale iritației pielii la bărbierit sunt mâncărimea și roșeața, care dispar în general după câteva ore, dar în cazuri mai grave pot dura câteva zile. De obicei vezi ca primele bule apar la cateva minute dupa ras si senzatia pe care o aduc cu ele nu este cea mai placuta, un amestec de arsura, caldura si mancarime.

Principalele cauze sunt atribuite tehnicii de bărbierit proaste, cum ar fi neutilizarea produselor adecvate, cum ar fi gelurile și spumele de ras sau utilizarea unei presiuni excesive de ras sau unghiul greșit.

Dar ce poți face pentru a evita iritarea pielii în timpul bărbieritului? Ce măsuri pot fi implementate pentru a menține o barbă hidratată pentru a evita roșeața supărătoare?

Utilizați aparate de ras electric pentru pielea sensibilă

Nu toată pielea este la fel și, prin urmare, nu toate aparatele de ras sunt potrivite pentru toată lumea. Cei cu pielea sensibilă au nevoie de un aparat de ras care să țină cont de această afecțiune și să nu fie prea invaziv.

Din acest motiv, pe piață există numeroase aparate de ras electrice pentru pielea sensibilă, concepute și create pentru a răspunde nevoilor acelor persoane care au pielea deosebit de delicată.

Cei cu pielea sensibilă trebuie neapărat să fie mai atenți atunci când aleg aparatul de ras deoarece o achiziție incorectă ar duce la iritații grave și roșeață. Cea mai importantă caracteristică a aparatelor de ras electrice potrivite pentru pielea sensibilă este că lamele sunt suficient de blânde cu pielea.

Din acest motiv, sunt preferate aparatele de ras electric cu folie care sunt produse astfel încât lama să nu intre niciodată în contact cu pielea pentru a evita ruperea și abraziunile care ar putea cauza probleme și disconfort. De asemenea, este important să alegeți un produs de înaltă calitate, care să nu se încălzească ușor în timpul utilizării.

De fapt, căldura tinde să genereze iritații pe piele, iar utilizarea unui produs care se încălzește foarte repede poate duce la roșeață și mâncărime. O alta caracteristica foarte importanta pentru alegerea unui aparat de ras electric pentru pielea sensibila este puterea motorului. Un motor puternic va completa bărbierirea într-un timp scurt, reducând durata contactului dintre aparat de ras și piele.

Viteza este foarte importantă pentru cei cu pielea delicată și un motor puternic vă permite să economisiți timp și să evitați iritația supărătoare. O funcție fundamentală pentru cei cu pielea sensibilă și care aleg un aparat de ras electric este cea Wet & Dry.

Posibilitatea de a putea folosi aparatul de ras sub duș reduce semnificativ posibilitatea de a provoca iritații, deoarece bărbierirea uscată este foarte descurajată.

Pentru cei care au pielea delicată  sau au tendința de a avea niște coșuri, este important să aleagă un aparat de ras electric potrivit nu doar pe baza factorului estetic și economic, ci mai ales să se concentreze pe calitatea produsului și pe funcțiile acestuia.

Hidratare cu balsamuri și uleiuri de barbă

Există pe piață un număr mare de produse de folosit pentru a vă îngriji barba. Înainte de a alege ce să folosim, este important să știm ce tip de barbă și piele avem pentru a alege mai bine produsul cel mai potrivit.

Pentru a-ți hidrata și hrăni barba și pielea, există pe piață balsamuri și uleiuri de barbă care pot avea grijă de pielea ta. Balsamurile de barbă sunt produse care au o consistență solidă, corpolentă.

Utilizarea lor este foarte asemănătoare cu cea a cerii de păr: se aplică prin topirea ei pe mâini și trecerea ei peste păr, pentru a-l hidrata și hrăni și a-l face mai rezistent. Balsamul de barbă este potrivit pentru bărbi lungi de cel puțin câțiva centimetri deoarece vă permite să-l îmblânziți, făcându-l ordonat pe tot parcursul zilei.

De obicei printre ingredientele acestor balsamuri se numără ceara de albine care permite menținerea solidității caracteristice acestor produse. Uleiurile de barbă, pe de altă parte, sunt lichide și uleioase, dar se absorb ușor. Există diferite tipuri de uleiuri de barbă și în funcție de ceea ce vrei să obții, va fi ușor să-l alegi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Aceste uleiuri sunt capabile să hrănească și să protejeze barba și pielea datorită acțiunii lor calmante și emoliente, asigurând hidratarea potrivită pentru a evita iritațiile neplăcute. Aplicarea este foarte simpla: doar maseaza pielea si barba cu cateva picaturi de ulei pentru un efect stralucitor si moale.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *