Cum să albim unghiile cu remedii naturale


Îngrijirea și aspectul unghiilor, în special pentru femei, a devenit un subiect de real interes, într-adevăr se transformă într-un fenomen de masă, iar acest lucru este demonstrat de răspândirea aproape peste tot a centrelor de unghii, centre specializate pentru îngrijirea unghiilor și reconstrucţie.

Este adevărat, însă, că unghiile naturale au adesea un aspect neplăcut, de exemplu pot avea o culoare gălbuie cauzată de diverși factori, cel mai cunoscut este fumatul, dar și răspândirea ciupercilor, bacteriilor, sau folosirea frecventă a lacului de unghii poate lasa unghia slabita, cu dungi si galbene.

Prin urmare, pentru a remedia această imperfecțiune, de multe ori se decide acoperirea ei prin aplicarea de ojă, agravând astfel problema. În schimb este posibil să faci acasă un tratament naturist cu ingrediente ușor disponibile pentru a readuce unghia la aspectul normal și sănătos.

Dar știați că uneori unghiile galbene pot ascunde problemele de sănătate? Dacă persistă în timp, este indicat să investighezi cauza la nivel medical în loc să o consideri o simplă problemă estetică.

Pentru albirea de la sine a unghiilor, putem proceda în două moduri, folosind în schimb peroxid de hidrogen 3% sau suc de lămâie.

Prima rețetă necesită următoarele ingrediente:

 • 1 lingura de peroxid de hidrogen 3%.
 • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
 • 1 cană
 • 1 lingura
 • niște tampoane de vată pentru urechi

Pregătirea. Punem apa oxigenata 3% impreuna cu bicarbonatul in cana, amestecam bine pentru a obtine o pasta omogena. Apoi scufundați un tampon de vată în amestec și treceți-l pe sub fiecare unghie și apoi pe toata suprafata ei. Se lasa sa actioneze cel putin 3 minute, apoi se clateste cu apa calduta.

Albirea poate să nu fie imediată, de aceea este necesar să nu vă pierdeți inima și să repetați aplicarea timp de câteva zile, rezultatele vor ajunge cel târziu într-o lună.

O alta metoda excelenta foloseste suc de lamaie, praf de copt, cana, lingura si bumbac, in sfarsit o mica pila abraziva de unghii.

 • 1 lingura de  suc de lamaie
 • 1 lingura de praf de copt
 • 1 lingura
 • 1 cană
 • 2 tampoane de bumbac
 • pilă de unghii din carton

Pregătirea. Amestecați sucul de lămâie și drojdia împreună în ceașcă; se ia o cantitate mica din amestec cu un tampon de vata si se intinde peste unghie lasand-o in actiune 30 de secunde in timp ce, intre timp, se trece pila de unghii peste unghia in sine. Clătiți fiecare unghie sub apă călduță și dacă culoarea gălbuie este încă prezentă, repetați aplicarea adăugând o cantitate mai mare de pastă.

Desigur, aceste rețete sunt bune și pentru unghiile de la picioare!

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *