Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru, dar adesea nu îi acordăm suficientă atenție zilnică. Iată mini-ghidul scris de dermatologi americani.
Câți dintre noi ar dori să îmbunătățească starea pielii? Fie că este vorba despre acnee, pete, iritații sau îmbătrânire prematură, există multe motive pentru a urma acest mini ghid de la Academia Americană de Dermatologie care ne arată cum să ne îngrijim pielea cu un buget redus.
O rutină eficientă de îngrijire a feței ar trebui să vă ajute pielea să arate cel mai bine și, eventual, să nu fie costisitoare. Lăsând deoparte produsele de lux care promit să facă minuni în câteva zile, putem urma câțiva pași simpli și necesari.
Academia Americană de Dermatologie (AAD) recomandă adoptarea unei rutine simple de curățare, hidratare și protecție pentru a profita la maximum de frumusețea naturală a pielii.
Învățăm să ne identificăm tipul de piele
Înainte de a începe orice rutină de îngrijire a feței, este important să învățăm cum să ne identificăm tipul de piele pentru a cunoaște atenția de care are nevoie.
O rutină pentru pielea uscată nu va fi aceeași cu una pentru tenul gras sau sensibil.
1. Piele sensibilă
Acest tip de piele este extrem de sensibil la substanțele chimice și chiar tinde să se înroșească în contact cu degetele. Reactioneaza excesiv la factori externi, precum soare, frig sau produse cosmetice.
Pielea este atât de uscată încât devine mai susceptibilă la mediu, reacționând la diferiți stimuli. Deși sensibilitatea este cea mai frecventă pe pielea feței, gâtului și decolteului, se poate dezvolta și în locuri mai puțin expuse.

Pielea sensibilă se irită la contactul cu agenți externi sau la frecare, chiar și la atingerea cu degetele.
2. Piele normală
Acest tip de piele este cel mai suplu și mai fin. Are un nivel de umiditate echilibrat și o circulație bună, porii sunt mici și nu reacționează negativ la produse sau factori interni și externi.
În acest caz, pielea este mai ușor de îngrijit și nu necesită tratamente speciale, dincolo de o rutină de bază. Cu toate acestea, trebuie protejat și curățat corespunzător.
3. Piele uscată
Este una dintre cele mai delicate tipuri de piele; este predispusa la iritații din cauza lipsei de umiditate. Dacă nu este îngrijită corespunzător, este normal să pară îmbătrânită și plictisitoare.
Trebuie să îi asigurați nivelurile necesare de umiditate, prin creme hidratante, uleiuri de față sau măști, pentru a reduce uscarea și a-i îmbunătăți aspectul. În plus, trebuie protejat de factorii externi, cum ar fi soarele și poluarea.
4. Piele grasă
Spre deosebire de pielea uscată, porii tenului gras tind să genereze mai mult sebum decât în mod normal, făcând pielea să pară mai strălucitoare. Una dintre principalele probleme este tendința la acnee.
Acest tip de piele necesită produse specifice. Dacă este posibil, produsele cosmetice ar trebui să fie fără ulei.
5. Piele mixtă
Persoanele cu ten mixt pot fi recunoscute deoarece au tendința de a avea zona T (frunte, nas și bărbie) mai strălucitoare decât obrajii. După cum spune cuvântul însuși, este o combinație de piele grasă și uscată. Potrivit unor dermatologi, este cel mai greu de vindecat.
Este esential sa se asigure o buna hidratare in zonele uscate, dar nu prea grea pentru a evita infundarea porilor din zona uleioasa si generarea de imperfectiuni. Dacă hidratarea este exagerată, se poate transforma în timp în piele grasă; și, dimpotrivă, dacă este lăsată fără hidratare, riscă să se usuce.
Cum să ai grijă de pielea ta la un buget redus
O rutină de îngrijire a pielii poate necesita și un număr mare de pași, totul depinde de timpul pe care îl avem la dispoziție. Gândește-te doar la celebra îngrijire coreeană a pielii care poate include mai mult de 10 pași.
Ghidul tău pentru îngrijirea pielii la un buget redus este alcătuit din 5 sfaturi esențiale, aprobate de profesioniștii de la Academia Americană de Dermatologie. Cu produsele și gesturile corecte, vei vedea că sănătatea și frumusețea pielii tale se îmbunătățesc.
1. Curățarea este esențială
Fiecare rutină bună de îngrijire a feței ar trebui să înceapă cu o curățare profundă. Nu contează dacă te machiezi sau nu: poluarea depune pe piele reziduuri imperceptibile care se transformă în imperfecțiuni.
Utilizarea unui demachiant de două ori pe zi ajută la îndepărtarea transpirației, murdăriei și uleiurilor și previne apariția erupțiilor și punctelor negre. Daca ai tenul uscat, opteaza pentru formule hidratante fara parfum.
2. Profitați la maximum de crema hidratantă
După ce ți-ai curățat bine pielea, aplică crema hidratantă care se potrivește cel mai bine tipului tău de piele. Crema va reține apa, făcând-o să se evapore mai lent, ajutând pielea să pară mai netedă și mai strălucitoare.
3. Folosiți protecție solară
Nu contează dacă ieși aproape niciodată din casă sau dacă stai mereu la umbră. Razele soarelui sunt cauza principală a îmbătrânirii premature și a cancerului de piele. Fă din acesta un obicei zilnic și pielea ta îți va mulțumi.
Aplicarea zilnică a unei creme de protecție solară cu SPF 30 sau 50 pe față și pe părțile expuse ale corpului vă va ajuta să aveți o piele netedă și protejată.
4. Folosiți produse cu două funcții
De exemplu, o cremă hidratantă sau un toner cu protecție solară cu acizi AHA, cum ar fi acidul glicolic sau lactic, ajută la controlul iritațiilor pielii și a urmelor de acnee. Citiți cu atenție etichetele și profitați de diferitele funcții pe care le poate avea un singur produs.
5. Vaselina este un bun aliat
O alternativă ieftină și ușor disponibilă pentru hidratarea pielii și a unghiilor este vaselina, datorită capacității sale mari de a reține apa. Este foarte recomandat dacă aveți pielea uscată; totusi, daca este uleios, va fi mai bine sa optezi pentru produse mai putin grele.
Vaselina este utilă pe pielea uscată. Ajută la hidratarea economică.
Creați o rutină de îngrijire a pielii chiar și cu un buget redus
Unele produse cosmetice îmbogățite cu ingrediente active (acizi exfolianți, niacinamidă) ajută la rezolvarea unor probleme specifice. Cu toate acestea, în ciuda eficacității lor, acestea trebuie aplicate cu moderație, doar de 1 sau 2 ori pe săptămână, pentru a evita iritarea pielii.
Acum că ați învățat cum să identificați nevoile pielii dvs., este timpul să puneți in practica acest ghid pentru îngrijirea pielii la un buget redus: 5 sfaturi esențiale, aprobate de experți.
0 Comments