Capilare sparte pe fata: tratament si machiaj


Dragă prietenă, dacă ai văzut vreodată capilare rupte pe față, nu te alarma! Nu este absolut o problemă, pe cât de inestetic este, nu vă va provoca mai multe bătăi de cap decât încercarea de a o deghiza sau de a o elimina într-un fel.

Ce sunt capilarele faciale? 

Capilarele nu sunt altceva decât mici vase de sânge care se pot înroși, se dilată și se pot rupe; pe unele tenuri, de exemplu cele foarte deschise sunt mai vizibile, pe tenurile mai inchise si masline sunt mai putin vizibile.
Ele pot fi observate în special în zona nasului, bărbiei și obrajilor și apar fie ca mici puncte și filamente roșii, fie ca mici pânze de păianjen în funcție de întinderea lor; în unele cazuri pot avea o colorație violet-albastru.
Aceleași capilare rupte pe care le observăm pe față pot apărea și pe picioare și glezne.

Ce cauzează fragilitatea capilară?

Fragilitatea capilară are multe cauze, inclusiv îmbătrânirea care face venele mai slabe și pielea mai subțire; din acest motiv, odată cu trecerea timpului, trebuie să acordăm mai multă atenție protejării feței.

Alți factori care afectează ruptura capilară sunt:

  • Arsuri și daune cauzate de expunerea la soare.
  • Schimbări excesive de temperatură, cum ar fi munca sau petrecerea multor ore în aer liber sau în medii prea calde.
  • Genetica: este mai probabil să suferi de ea dacă altcineva din familie suferă de ea.
  • Modificări hormonale, cum ar fi menopauza sau sarcina.
  • Consumul obișnuit de alcool sau alimente picante.
  • Folosind unele medicamente.
  • Presiune intenționată pe față, cum ar fi strângerea unui coș sau a unui punct negru.

Cum scapi de capilarele sparte de pe fata ta?

Odată ce capilarele s-au rupt, singura modalitate de a le elimina este recurgerea la medicina estetică.
Există tratamente cu laser care le elimină în una sau mai multe ședințe, depinde de severitatea și întinderea pânzei de păianjen iar costul acestora poate varia între 100 și 350 de euro.
Este un tratament absolut nedureros care insa nu este decisiv pentru totdeauna, de fapt fiind predispus la telangiectazii, este foarte probabil ca acestea sa revina.
Din acest motiv trebuie să realizăm câteva gesturi sănătoase pentru pielea noastră și să ne asigurăm că acestea devin zilnice.

Creme pentru capilare sparte de pe față

După cum spuneam, singura modalitate de a repara capilarele sparte de pe față este efectuarea de tratamente medicale; rămâne totuși faptul că există creme și remedii pentru a le împiedica să se formeze sau să se reformeze chiar și după ședințele cu laser.
Piatra de temelie a prevenirii este cu siguranta protectia, atat fata de soare de UVA si UVB cat si de agresiunile externe.
Folosiți întotdeauna crema de protecție solară SPF 30 minimă și evitați expunerea la soare în orele centrale unde razele sunt mai directe și temperaturile sunt mai ridicate este absolut necesar.
Dacă frecventăm medii în care suntem forțați să suferim schimbări bruște de temperatură, există unele creme cu creme de protecție solară chimică și fizică care se pretează bine utilizării zilnice peste crema noastră de tratament obișnuită.

Remedii naturale pentru calmarea pielii

Putem aplica pe piele câteva creme pe bază de natură pentru a-i întări bariera și pentru a reduce inflamația, precum cremele pe bază de afine și coacăze, arnică, argan, aloe, gălbenele și melc.
Cu toate acestea, este important să ne amintim că orice produs pe care îl aplicăm pe o parte trebuie să fie întins într-un mod blând și delicat pentru a crea un stres suplimentar.

Rutină de frumusețe pentru cei cu vase capilare pe față

Cei cu capilare sparte trebuie să fie deosebit de atenți să nu streseze pielea cu produse agresive ci să considere pielea ca fiind sensibilă.
Așa că chiar și atunci când alegeți produse cosmetice este întotdeauna bine să acordați atenție formulărilor: da la creme delicate de curățare și hidratare și hrănire în funcție de tipul de piele.

Evitați utilizarea apei prea fierbinți

Folosirea apei prea fierbinți nu este recomandată celor care suferă de capilare sparte deoarece căldura le- ar accelera aspectul așa cum spuneam anterior: este mai bine să optați pentru apă călduță și să evitați saunele, băile turcești sau dușurile prelungite.

Exfoliere da sau nu?

Exfoliantul poate face parte din rutina de frumusețe a celor cu capilare sparte pe față atâta timp cât sunt enzimatice și nu mecanice . Frecarea microsferelor pe partea ofensă ar putea rupe alte capilare sau le-ar putea deteriora mai mult pe cele deja prezente. Dacă nu cunoașteți diferența dintre diverșii exfolianți, încercați să aruncați o privire la articolul meu despre exfoliarea feței ce este, diferența dintre exfoliant, peeling și gommage.

Cum să machiezi capilarele sparte de pe față.

Machiajul este un aliat de neprețuit dacă dorim să acoperim capilarele sparte în zone mai mult sau mai puțin extinse.
Acoperirea lor doar cu utilizarea fondului de ten nu este suficient, mai întâi va trebui să apelezi la corectori colorați. Daca capilarele sparte de pe fata sunt rosii trebuie corectate cu corector verde, daca in schimb sunt albastru portocaliu va fi nevoie . Cand sunt doar fire subtiri sau puncte mici rosii, va trebui sa aplicati corectorul deasupra cu o pensula foarte mica (de exemplu de la eyeliner sub gene n.00 sau 01); daca suprafata este mai mare putem folosi un burete.

Vom trece apoi la desenarea fondului de ten batand-o pentru a nu lua culoarea corectorului de dedesubt si vom pudra pentru a-l fixa.
Cand exista suprafete mari de capilare si cuperoza, nu se recomanda folosirea fardurilor de obraz care tind spre rosu sau violet pentru ca le-ar evidentia prezenta: este mai bine sa optezi pentru tonuri de biscuiti sau scortisoara.
Daca capilarele sunt rupte pe picioare, putem folosi camuflaje specifice care, pe langa faptul ca sunt foarte opace, sunt si impermeabile.

Alte cauze comune ale capilarelor fragile și sparte pot fi:

  • lipsa vitaminei C
  • modificări hormonale precum sarcina sau faza premenstruală
  • stres
  • consumul excesiv de alcool
  • fum
  • expunerea excesivă la soare
  • stil de viață sedentar și inactivitate fizică
  • conditii de supraponderabilitate si obezitate
  • retentie de apa
  • luând medicamente precum corticosteroizi, antidepresive și pilula contraceptivă
  • traumatisme minore și leziuni ale pielii

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *