Descoperiți noul ingredient revoluționar de îngrijire a pielii, Vitamina F pentru a obține o piele plină și strălucitoare. Lexicul pentru îngrijirea pielii se schimbă în același ritm cu jargonul rețelelor sociale. Vitamina F pentru piele este cea mai nouă intrare din această carte.
Nu ne-am putut abține să nu luăm notă când am auzit că vitamina F face furori în lumea frumuseții. Părinții noștri (și internetul) au făcut o treabă excelentă de a insufla în noi importanța vitaminelor pentru sănătatea noastră generală. Vitamina F, pe de altă parte, a fost o surpriză pentru noi.
Am decis să aflăm mai multe despre vitamina F înainte de a ne urca la bord și iată ce am descoperit. Continuați să citiți pentru a afla mai multe!
Ce este vitamina F?
Vitamina F nu este atât de nouă pe cât credeam că este. A fost acolo din anii 1950, iar F înseamnă grăsime.
Vitamina F se referă la o combinație de doi acizi grași esențiali, și anume acidul linoleic (LA) și acidul alfa-linolenic (ALA). În timp ce primul este mai frecvent cunoscut sub numele de Omega-6, cel de-al doilea este numit și Omega-3. Deoarece organismul nu poate produce acești nutrienți, aceștia sunt numiți acizi grași esențiali.
Acești acizi grași sunt cruciali pentru creșterea creierului, vederea și alte funcții ale corpului. Se găsesc din abundență în uleiurile de plante, cum ar fi uleiurile de soia, măsline, porumb și semințe de in. LA și ALA se găsesc și în nuci și semințe, inclusiv în semințele de floarea soarelui , nuci pecan, migdale și semințele de chia.
Știați ca? Acești doi acizi grași esențiali – acidul alfa-linolenic (ALA) și acidul linoleic (LA) au fost identificați în anii 1920.
Să înțelegem acum beneficiile vitaminei F pentru piele.
De ce are pielea ta nevoie de vitamina F?
1. Poate îmbunătăți funcția de barieră a pielii
Pielea are mai multe straturi. Funcția stratului exterior este de a proteja pielea de poluanții de mediu și agenții patogeni. Acest strat se mai numește și bariera pielii. Acizii grași esențiali sunt elementele de bază ale pielii și ajută la vindecarea rănilor, tăieturilor și herpesului labial. În plus, acești acizi grași ajută la îmbunătățirea funcției de barieră a pielii și ajută la repararea acesteia.
2. Poate restabili umiditatea pielii
LA este componenta principală a ceramidelor, care sunt substanțe ceroase din sebumul uman. LA ajută la lubrifierea și hidratarea suprafeței pielii. Când pielea nu produce suficient sebum, se poate usca și se deshidratează.
3. Poate ajuta la combaterea acneei
Studiile au descoperit că acizii grași pot reduce acneea. Deoarece acizii grași sunt esențiali pentru funcția celulară sănătoasă, ei pot ajuta la restabilirea daunelor.
Cu toate acestea, poate doriți să consultați un dermatolog înainte de a utiliza vitamina F pentru tratarea acneei. Este posibil ca vitamina să nu fie eficientă pe pielea grasă și, în schimb, poate duce la apariție de pete și pete.
4. Poate trata afecțiunile inflamatorii ale pielii
Omega-3 din vitamina F pot ajuta la tratarea afecțiunilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul, dermatita, hipersensibilitatea de contact și radiațiile ultraviolete. Acesta este unul dintre motivele pentru care acizii grași (cum ar fi omega-3) sunt utilizați pe scară largă în tratamentele post-corectoare, cum ar fi peelingurile. Acestea permit pielii să se refacă rapid și ajută la ameliorarea durerii. Unii cred că acizii grași pot reduce, de asemenea, sensibilitatea pielii și inflamația rezultată.
5. Poate reduce semnele îmbătrânirii
LA poate ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire a pielii, inclusiv ridurile sau liniile fine. Cu toate acestea, mai multe cercetări sunt justificate în acest sens.
6. Poate proteja de radiațiile solare
Expunerea excesivă la razele ultraviolete ale soarelui poate provoca arsuri solare. Studiile pe animale au arătat că acizii grași omega-3 pot ajuta la reducerea efectelor nocive ale radiațiilor ultraviolete. De asemenea, acizii grași pot reduce riscul de cancer de piele. Vitamina F, fiind o sursă bogată din acești acizi grași esențiali, ar putea ajuta în acest sens.
7. Poate ajuta la tratarea artritei reumatoide
Acizii grași esențiali din vitamina F, cum ar fi acizii linoleic și alfa-linolenic, prezintă proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la ameliorarea simptomelor artritei reumatoide. Acidul linoleic contribuie la producerea de prostaglandine, modulând răspunsurile imune și reducând inflamația articulațiilor. Între timp, acidul alfa-linolenic este un precursor al acizilor grași omega-3, care sunt larg cunoscuți pentru efectele lor antiinflamatorii. Includerea unor surse de vitamina F, cum ar fi uleiul de in sau semintele de chia, in dieta ta poate contribui la un raspuns inflamator mai echilibrat in corpul tau, oferind potential ameliorarea disconfortului din RA.
8. Poate îmbunătăți sănătatea mintală
Vitamina F joacă un rol important în funcționarea creierului. Componentele sale, acizii linoleic si alfa-linolenic, contribuie la sinteza neurotransmitatorilor, influentand reglarea starii de spirit. Acizii grași Omega-3 derivați din acidul alfa-linolenic sunt legați de funcția cognitivă și pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor depresiei și anxietății.
Acestea sunt beneficiile potențiale ale vitaminei F pentru piele. În secțiunea următoare, vom vedea cum să-l folosim corect.
Cum se folosește vitamina F pentru piele?
Deși vitamina F este recomandată în mare parte pentru utilizarea pe pielea uscată sau îmbătrânită, este eficientă pentru aproape toate tipurile de piele. Deoarece este o componentă esențială a pielii sub formă de acizi grași, îl puteți folosi de două ori pe zi pentru a beneficia de maximum.
Sfat rapid! Nucile și semințele sunt bogate în LA și ALA, iar utilizarea uleiurilor lor este cea mai ușoară modalitate de a obține vitamina F.
Puteți opta pentru ulei de migdale pentru piele și ulei de nucă pentru gătit.
Puteți selecta o serie de uleiuri, creme și seruri care conțin vitamina F. Puteți utiliza, de asemenea, uleiuri pure care conțin numai acizi grași omega-3 și omega-6. Vă sugerăm să începeți încet. Folosește-l o dată pe zi pentru a vedea cum răspunde pielea ta. Puteți regla frecvența în consecință.
Dar vitamina F provoacă efecte secundare grave? Este important să fii conștient înainte de a face o achiziție.
Efectele secundare ale utilizării vitaminei F
Vitamina F nu are efecte secundare dovedite. Cu toate acestea, este recomandat să faceți un test de plasture înainte de a adăuga acest produs la regimul dumneavoastră de îngrijire a pielii . Dacă nu există nicio reacție, puteți utiliza vitamina F dimineața și seara sau conform instrucțiunilor.
Dacă produsul conține alte ingrediente active, cum ar fi vitamina C sau retinolul, poate doriți să fiți mai precauți. De exemplu, retinolul este cel mai potrivit pentru utilizare la culcare și nu trebuie utilizat zilnic. Puteți consulta cu medicul dermatolog pentru mai multe informații în acest sens.
A avut loc o schimbare în atitudinea populară, deoarece mai mulți profesioniști vorbesc despre beneficiile grăsimilor bune. Un exemplu este vitamina F, un amestec de acizi grași importanți. Aceste grăsimi pot fi cheia pentru o piele tânără, mătăsoasă și suplă. Începe să încorporezi vitamina F în rutina ta de îngrijire a pielii cât mai curând posibil. S-ar putea să vă ofere soluții la problemele de îngrijire a pielii. Cu toate acestea, înainte de a încorpora această vitamină în rutina de îngrijire a pielii, ar trebui să consultați un dermatolog și să o luați conform recomandărilor.
Recomandări cheie
- Vitamina F cuprinde doi acizi grași esențiali – acidul linoleic și acidul alfa-linolenic.
- Acești acizi grași esențiali mențin un strat sănătos de barieră a pielii și îl mențin hidratat și proaspăt.
- Se folosește în principal pe pielea uscată sau îmbătrânită, deși se poate aplica pe toate tipurile de ten.
întrebări frecvente
Este vitamina F un antioxidant?
Vitamina F este antiinflamatoare și bogată în antioxidanți care ajută la hidratarea și refacerea pielii, restabilind bariera naturală a pielii.
Vitamina F este bună pentru hiperpigmentare?
Vitamina F ajută la protejarea pielii de efectele nocive ale soarelui și previne semnele de deteriorare a soarelui, cum ar fi petele, ridurile și hiperpigmentarea.
0 Comments