4 Cele mai bune exfoliante de casă pentru a scăpa de călcâiele crăpate


Picioarele uscate și crăpate sunt unul dintre coșmarurile oribile pentru mulți oameni din zilele noastre. Cu toate acestea, ele apar în toate anotimpurile provocând dureri și iritații de fiecare dată când pui piciorul pe pământ. Este un semn al lipsei de atenție față de îngrijirea picioarelor, care de obicei duce la călcâiele crăpate. Ele apar de obicei la cei care au pielea uscată și calusuri groase în jurul marginii călcâiului.

Pielea de pe picioare este de obicei uscată în comparație cu alte părți ale corpului. Pielea picioarelor nu are glande uleioase, este nevoie de câteva mii de glande sudoripare pentru a o menține hidratată tot timpul. Prin urmare, cei care nu reușesc să-și hidrateze picioarele adesea sunt mai predispuși la acest disconfort.

Călcâiele crăpate înrăutăţesc situaţia în cazul pacienţilor diabetici, mai ales la vârstnici. Tratamentul în aceste condiții nu este complet de succes de cele mai multe ori. Uneori, deficitul de zinc și acizi grași omega 3 poate duce la călcâiele crăpate. Producția de sebum și pielea care pierde suficientă umiditate duc la crăparea picioarelor la persoanele în vârstă.

Exfoliant de casă pentru a înmuia picioarele și călcâiele crăpate

Acest scrub de casă este folosit pentru a vă înmuia picioarele cu un efort minim. Ingredientele folosite în acest scrub sunt în mare parte disponibile în viața noastră de zi cu zi.

Ingrediente:

 • Zahar brun;
 • suc de lamaie – 1 lingura;
 • miere – 1 lingura;
 • Ulei de măsline – 1 lingură;
 • Cada umplută pe jumătate cu apă caldă (nu fierbinte).

Metodă:

 1. Luați un castron și amestecați bine toate ingredientele menționate mai sus unul câte unul până se formează o pastă groasă, lipicioasă și netedă și puneți-o deoparte.
 2. Acum, înmuiați picioarele în apă caldă timp de aproximativ 10-15 minute, astfel încât acestea să fie eliberate de particule mici de praf și să fie curate și netede.
 3. Cu picioarele încă în cadă, frecați agentul de exfoliere peste picior și frecați ușor folosind mâinile cu mișcări circulare.
 4. Repetați același lucru pentru celălalt picior.

După aceasta, clătește picioarele în cadă pentru a obține un picior neted și mătăsos. Acest scrub hrănește pielea uscată și îndepărtează celulele moarte ale pielii de sub picioare.

Exfoliant pentru picioare

Acest exfoliant pentru picioare revitalizează și înmoaie picioarele aspre. Urmați pașii cu atenție pentru a obține picioare moi și mătăsoase.

Ingrediente:

 • lapte – 1 cană;
 • apă fierbinte – 5 căni;
 • zahăr/sare – 4 linguri;
 • Ulei pentru bebeluși/ ulei de cocos – ½ cană;
 • piatră ponce;
 • tampon;
 • Cremă cu acid salicilic/ hidratantă groasă;
 • Șosete.

Metodă:

 1. Puneți 1 cană de lapte și 5 căni de apă caldă într-o cadă și înmuiați picioarele timp de aproximativ 5 până la 10 minute.
 2. Acum, într-un castron, luați ½ cană de ulei de cocos pentru copii și adăugați zahăr/sare și amestecați bine. Uleiul vegetal poate fi înlocuit și cu alte uleiuri.
 3. După ce formați o pastă groasă, masați-o în picioare cu mișcări circulare și apoi frecați-vă picioarele cu piatra ponce.
 4. Clătiți bine și uscați.
 5. Înainte de a merge la culcare, frecați-vă picioarele cu tampoane stridex care exfoliază pielea piciorului deoarece conține acid salicilic 2%.
 6. După aceasta, aplicați o cremă groasă de hidratare sau cremă salicilică pe talpa picioarelor.
 7. Acum, pune-ți șosetele și odihnește-ți picioarele timp de aproximativ 4 ore.

Acest exfoliant pentru picioare vă ajută să eliminați celulele moarte ale pielii care se acumulează pe pielea picioarelor pe parcursul zilei.

Mască pentru picioare cu pulpă de banană

Banana este un hidratant grozav și încercarea unui exfoliant pentru picioare folosind o banană ți-ar da rezultatul maxim.

Ingrediente:

 • banană-1;
 • apa fierbinte.

Metodă:

 1. Luați o banană, zdrobiți-o cu o furculiță și aplicați pulpa pe picioare.
 2. Așteptați 15 minute și spălați cu apă caldă.
 3. Puteți adăuga și pulpa de jumătate de avocado la banană (alternativ).

Acest scrub este simplu, dar funcționează excelent atunci când este aplicat pe picioare. Pulpa de banană funcționează ca un bun hidratant și lasă picioarele cu o piele mult mai moale și mai fină.

Crema hidratanta pentru picioare

Această cremă hidratantă pentru picioare vă ajută să neteziți picioarele uscate și dureroase. Aplicarea zilnică a acestei creme te va ajuta să scapi de călcâiele crăpate cât mai curând posibil.

Ingrediente:

 • vaselina – 1 lingura;
 • Suc de lămâie – 2-3 picături;
 • apă caldă – ½ cada;
 • Șosete din bumbac.

Metodă:

 1. Faceți-vă propria cremă hidratantă pentru picioare amestecând 1 lingură de vaselină cu suc de lămâie.
 2. Înainte de a aplica, înmuiați picioarele în apă caldă timp de aproximativ 10 minute și uscați-le.
 3. Acum, aplicați amestecul masând ușor picioarele și acoperiți-vă picioarele cu șosete de bumbac.

A doua zi, picioarele tale se vor simți mai moi dimineața și cu aplicarea regulată a acestui scrub vei scăpa de picioarele crăpate în curând.

Ce parere ai?

0 / 5

Your page rank:


Denisa Stancu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *