Să aflăm toate remediile naturale pentru mătreață, una dintre cele mai răspândite boli ale scalpului , și în multe cazuri o sursă de disconfort. De altfel, se poate observa cu ușurință pierderea inestetică a pielii descuamate care ajunge să se depună pe haine, mai ales în zona umerilor și a gâtului.
Ce este mătreața
Este o tulburare care poate fi adesea asociată și cu arsuri și mâncărimi și care poate fi cauzată de cauze multiple (anxietate, stres, alimentație necorespunzătoare, dermatită, inflamații ale pielii și disfuncții ale glandelor sebacee).
Tipuri de mătreață
Se pot distinge două tipuri de mătreață:
- matreata uscata : tipica celor cu pielea uscata , in care descuamarea scalpului este insotita si de mancarimi
- matreata grasa : suferita de cei cu tenul mai gras.
Cum să vindeci mătreața: remedii naturale
Consultația medicală este esențială pentru a stabili cu exactitate elementul declanșator și a identifica cea mai corectă terapie.
Exista insa remedii naturiste care pot fi adoptate pentru a incerca ameliorarea celor mai suparatoare simptome ale matretii si combaterea descuamarii scalpului, reducand simptomele neplacute ale pielii care formeaza clasica „faina” de pe camasi si pulovere, numita matreata.
Iată câteva remedii naturale pentru a rezolva problema, care te pot ajuta să lupți cu ea și să atenuezi simptomele.
- Masca cu gălbenuș de ou . Aveți nevoie de 3 gălbenușuri de ou și 20 ml de apă. Amestecă totul până obții un compus omogen de aplicat pe scalp, practicând un masaj delicat. Lăsați să stea 15 minute și clătiți în două etape cu apă caldă prima dată, apă caldă și oțet de mere a doua oară.
- Oțet de mere. Un alt remediu natural folosit pe scară largă pentru a combate mătreața, deoarece stimulează circulația sângelui și curăță delicat pielea. Pe langa faptul ca este combinat cu alte substante naturale specifice pentru matreata, otetul de mere poate fi folosit si singur, amestecand regulat cu apa cu care se foloseste de obicei pentru clatirea normala a parului.
- Urzica . Aceasta este o plantă cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale benefice în tratamentul diferitelor boli ale pielii. Sucul său poate fi obținut din plantă sau achiziționat în medicina pe bază de plante și, combinat cu ulei de soia sau ulei de arahide, poate fi frecat în scalp și păr ca terapie de „șoc” pentru a învinge mătreața în mod natural.
- Suc de lamaie si ulei de masline . O compresă benefică foarte eficientă pentru combaterea imperfecțiunilor mătreții, precum și a arsurilor și mâncărimii tipice pe care le însoțește adesea, este cea realizată cu aceste două ingrediente, care pe de o parte eliberează pielea de scuame uscate, accelerând căderea acestora, pe de alta hraneste si hidrateaza pielea in profunzime. Amesteca 2 linguri de suc de lamaie cu 2 de ulei de masline si 2 de apa. Lasa amestecul pe scalpul umed timp de 30 de minute inainte de samponul obisnuit.
- Varza . Pentru a reduce producția de mătreață, un alt remediu natural este îmbunătățirea dietei prin creșterea semnificativă a consumului de varză. Frunzele acestei legume reprezinta un antimatreata natural folosit si local, prin simpla plasare a acestora pe scalp: actiunea lor antiinflamatoare va ajuta la restabilirea echilibrului natural al glandelor sebacee (responsabile de producerea excesului de grasime) si va absorbi. sebumul care eliberează pielea săruri minerale esențiale pentru bunăstarea acesteia.
- Rozmarin. Dacă preferați ca un remediu să fie folosit „uscat” pentru împachetări, unguente și loțiuni, rozmarinul ar putea fi pentru dvs. Se sfărâmă o mână și se adaugă o cantitate egală de sare folosind pudra astfel obținută, frecând-o ușor pe scalp, de aproximativ 2 ori pe săptămână.
- Ulei de semințe de in . Pentru a face o loțiune, înmuiați 50 g de semințe de in peste noapte în 250 ml apă. A doua zi dimineața aduceți semințele la fierbere cu propriul lor lichid până când devine destul de gelatinoasă. Se filtrează, se lasă să se răcească și se aplică pe scalp timp de 30 de minute înainte de șamponare.
Amintiți-vă că, pentru a combate definitiv mătreața odioasă, va fi totuși esențial să vă bazați pe părerea medicului dumneavoastră care, de asemenea, vă va putea îndruma în alegerea metodei naturiste care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră specifice.
0 Comments