protectie solara

Efectul negativ al soarelui asupra pielii majorității dintre noi este foarte bine cunoscut. Bronzul intens și prelungit la soare usucă pielea, accelerează îmbătrânirea și crește riscul de cancer de piele. Cu toate acestea, razele ultraviolete pot dăuna pielii nu numai în timpul tăbăcirii, ci și în multe situații de zi cu zi. Deci, cum să vă protejați pielea de soare? Vă sugerăm ce ar trebui să se bazeze pe un bronz sigur și o protecție eficientă împotriva soarelui!

1. Cum de a proteja pielea de soare în timpul tăbăcirea?
Cel mai mare pericol pentru piele expunerea directă la soare, fără aplicarea prealabilă a produselor cosmetice adecvate de protecție solară. Produsele de protecție solară pe care le folosim trebuie să aibă filtre UV cât mai mari posibil, astfel încât să putem proteja eficient pielea de efectele dăunătoare ale soarelui. Corpul nostru trebuie să aibă un minim de protecție solară SPF 30, în timp ce pentru față merită să alegeți un factor mai mare-SPF 50 pe care îl vom găsi m.in. în crema de protecție solară matifiantă Vichy Idéal Soleil. Datorită acestui fapt, vă vom proteja fața de daunele provocate de soare, decolorarea soarelui și, în același timp, vom obține un bronz natural și atractiv. De asemenea, este foarte important ca medicamentul ales de noi să găsească filtre de protecție împotriva UVA și UVB — acestea sunt diferite tipuri de radiații care sunt responsabile pentru diferite leziuni ale pielii.

2. Aplicarea adecvată a produselor cosmetice de protecție solară
Produse cosmetice de bronzare de protecție solară ar trebui să fie găsite pe pielea noastră pentru aproximativ 30 de minute înainte de a merge la soare. Aceasta este cantitatea potrivită de timp pentru ca componentele active conținute în balsam sau cremă de bronzare să poată absorbi în piele și astfel să poată contracara efectele nocive ale razelor solare. Amintiți — vă, de asemenea, că o singură aplicare a produselor cosmetice pe piele nu ne va proteja eficient de soare pe tot parcursul zilei-utilizarea medicamentului trebuie repetată la fiecare. 1,5-2 ore și, în plus, de fiecare dată după ieșirea din apă.

3. Cosmetice de protecție solară impermeabilă
Dacă suntem fericiți să folosim băi de soare,nu putem uita să luăm cu noi produse cosmetice de protecție solară cu proprietăți impermeabile. Merită să realizăm acest lucru că la o adâncime de un metru de apă poate ajunge chiar la 50% din radiațiile UVB și 77% din radiațiile UVA. După înot, este necesar să se usuce corpul cât mai curând posibil, deoarece uscarea la soare amenință să ardă!

4. Evitați soarele în timpul activității sale cele mai mari
Dacă ne gândim cum să protejăm pielea de soare în timpul sărbătorilor, trebuie să știm că cea mai bună cale de ieșire este să evităm soarele în momentele celei mai mari activități-adică între orele 11: 00 și 15: 00. În aceste ore, expunerea directă la soare poate provoca pielea și sănătatea noastră cele mai multe daune.

5. Ochelari de soare și protecție solară pentru ochi
Pielea subțire, delicată și sensibilă din jurul ochilor este deosebit de predispusă la efectele adverse ale radiațiilor UV, care pot reduce cu ușurință ridurile inestetice de pe suprafața sa. Prin urmare, nu trebuie să uităm de protecția adecvată a acestei zone pe față-nu numai în timpul bronzării, ci și pe o bază zilnică. Prin urmare, la dispoziția noastră ar trebui să existe o cremă adecvată pentru ochi cu filtre UV, precum și ochelari de soare buni, care vor limita permeabilitatea razelor ultraviolete nefavorabile.

6. Cremă de protecție solară pentru față
Alegerea crema de fata pentru a aplica în fiecare zi, ar trebui să fie conștienți de faptul că acesta conține filtrele de soare necesare. Merită să înțelegem că doar 15-20 de minute de expunere la soare sunt suficiente pentru a activa enzimele care, în următoarele 72 de ore, vor distruge fibroblastele, fibrele de colagen și elastină și, astfel, vor accelera procesul de îmbătrânire a pielii noastre. Protecția solară într — o cremă de față, cu toate acestea, nu trebuie să fie la fel de mare ca protecția solară-în acest caz,SPF 15-20 este suficient.