promotii

Flasc, uscat, acoperit cu riduri. Piele matură este un dermatolog foarte specialist și medic de Medicină Estetică. Poate începe cu o evaluare generală a pielii oamenilor după 50. ani de viață. Ce este, putem identifica anumite trăsături permanente, tendințe?

În primul rând, trebuie să delimitați pielea bărbaților și pielea femeilor, deoarece se comportă diferit. Pielea bărbaților este mai groasă și mai rezistentă la factorii externi, ceea ce face mai puține probleme. Femeile după 50 de ani. anii intră în menopauză, ceea ce înseamnă că estrogenii – hormonii sexuali feminini care au un efect bun asupra aspectului pielii – sunt expuși la pornire. Apoi, există o schimbare destul de accentuată a pielii-devine mai puțin elastică, mai rău hidratată, flascată, are o tendință mai mare de hiperpigmentare, decolorare, riduri, dilatarea vaselor de sânge. Acest lucru se aplică nu numai feței, ci și pielii întregului corp și scalpului.

Cum ar trebui să arate îngrijirea adecvată a pielii mature? Ce să acorde atenție-poate că ceva nu a fost necesar înainte de intervenție, dar la această vârstă deja, nu?

Cred că merită spus aici mai ales despre leziunile dermatologice. Amintiți-vă că, dacă pielea nu este protejată în mod corespunzător de-a lungul vieții noastre, există o acumulare de efecte adverse din mediul nostru, ceea ce poate duce la modificări precanceroase și canceroase. Dintre cele mai frecvent întâlnite ar trebui să fie numit keratoza pielii și soiul său-corn de piele, precum și keratoza alb, care apar în mucoasa, de exemplu, gura. Cancerul de piele se poate manifesta și mai târziu. Tumorile pielii sunt diagnosticate într-un stadiu incipient sunt complet vindecabile, deci merită să consultați imediat un medic atunci când apare orice anxietate pe piele, ne schimbă. Și ele se găsesc de obicei în cele mai deschise și vizibile locuri – pe față, brațe, bărbați pe scalp.

Doctorul a spus că, la o anumită vârstă, vine la cumularea factorilor negativi care afectează starea pielii. Ce-i mai rău, lucrează pentru ea?

80% din schimbările de pe piele sunt legate de acțiunea radiației solare, ceea ce înseamnă că trebuie să ne protejăm de lumină. Urmăriți nu numai pielea feței, ci și întregul corp. Există creme cu filtru ca pe fata, ca și alte părți deschise ale corpului, inclusiv gât, mâini.

Cu ce defecte ale pielii sunt cele mai des întâlnite doamnă, în birou?

O mulțime de oameni după 50. ani de viață cauzate de soare leziuni ale pielii. Decolorarea poate avea un caracter foarte divers. Fără un diagnostic, medicul nu trebuie să facă nimic pe cont propriu, deoarece se întâmplă ca măsurile selectate să nu corespundă modificărilor existente. Întotdeauna subliniez foarte mult – dacă tot ceea ce ne deranjează pe piele, trebuie să mergeți la medic.

În concluzie, ce alte sfaturi aveți pentru pacienții cu piele matură?

Pentru binele ei, să renunțăm la stimulente, să ne amintim o spălare temeinică a feței înainte de culcare și, de asemenea, să avem grijă de o dietă sănătoasă și echilibrată. Vă mulțumim nu numai pentru piele, ci și pentru întregul corp.

Îngrijirea pielii după 50 de ani și medicina estetică-la ce ar trebui să pariați?