Câteva sfaturi pentru a avea mâini și unghii frumoase: întreține-ți cuticulele! Acest strat subțire de piele care protejează rădăcina unghiei merită toată atenția ta.
Ce sunt cuticulele?
Cuticula este un strat foarte subțire de piele care se găsește în jurul unghiei și care acoperă matricea unghiei. Este prezent pe toate degetele de la mâini, precum și pe degetele de la picioare. Rolul său este de a asigura protecția matricei unghiilor, cu alte cuvinte baza unghiilor. Constituie bariera naturala intre radacina unghiei si diferitele atacuri externe pe care le poate suferi. Cuticula protejează împotriva germenilor și bacteriilor și astfel împotriva infecțiilor. Conturul unghiei poate deveni dureros și inflamat, apare roșeață cu vezicule pe piele. Prin urmare, este important să ai grijă de cuticulele tale.
Ce îngrijire ar trebui să aplic pentru cuticulele sănătoase?
Există multe produse pentru îngrijirea cuticulelor tale: uleiuri esențiale, uleiuri hrănitoare, creme și emolienți.
Uleiuri esențiale potrivite pentru cuticule
Uleiurile esențiale de scorțișoară și lămâie sunt recomandate în special pentru cuticulele unghiilor. Au proprietăți reparatoare, protectoare și revitalizante. A se folosi fara moderatie cu un suport de ulei virgin.
Poderm a integrat aceste uleiuri esențiale organice în serul nutritiv . Formula sa este concepută pentru a rehidrata profund, calma și repara unghia și pielea sănătoasă din jurul unghiei.
Dar uleiurile vegetale?
Este recomandat uleiul de migdale dulci, precum și uleiul din germeni de grâu. Sunt hrănitoare și întăritoare. Au avantajul că hidratează bine cuticulele pentru un contur sănătos al unghiilor.
Emolient pentru cuticule și cremă pentru cuticule
Pe lângă cremele hidratante pentru mâini, există și creme speciale pentru cuticule. Doar aplicați-l zilnic și găsiți o cremă suficient de bogată pentru a hrăni profund cuticulele. Funcția emolientă a cremei vă va înmuia cuticulele și le va rehidrata.
Sfaturi pentru menținerea cuticulelor
Pentru cuticulele sănătoase care își joacă în mod corespunzător rolul de barieră la nivelul unghiilor, acestea trebuie îngrijite. Este recomandat să le hrăniți în mod regulat, astfel încât să rămână discrete și în stare perfectă.
Evită cu orice preț să le rupi sau să-ți muști cuticulele. Le-ai face fragile și ar putea intra o infecție între unghii și piele.
Veți fi înțeles, hidratarea cuticulelor este unul dintre reflexele bune pe care să le aveți. Aplică zilnic uleiul pentru cuticule, mai ales iarna când mâinile sunt uscate.
Vei păstra astfel mâini frumoase cu cuticule fine, bine hidratate și unghii perfect sănătoase.
Ar trebui să-ți împingi cuticulele înapoi?
Uneori, aceste piei mici invadează unghia și creează un efect inestetic. În timpul unei manichiuri, avem tendința de a împinge înapoi cuticulele inestetice pentru a crea o margine mai obișnuită a unghiei.
Vă recomandăm să nu vă tăiați cuticulele, deoarece acestea servesc drept protecție împotriva microbilor. Cu toate acestea, dacă sunt inestetice, le puteți împinge înapoi foarte ușor. Iată metoda de a-ți împinge cuticulele corect, fără a forța și de a avea o manichiură drăguță. Mai presus de toate, alegeți instrumentele potrivite. Foarfecele și tăietoarele de cuticule ar trebui interzise. Utilizați un împingător de cuticulă, de preferință cu vârful rotunjit și din oțel inoxidabil. Dezinfectați-l înainte de fiecare utilizare. Împingerea cuticulelor nu ar trebui să fie niciodată dureroasă sau să creeze o zgârietură.
Pentru a începe, spălați-vă mâinile în apă caldă. Va înmuia pielea din jurul unghiilor pentru a fi mai ușor de lucrat. Uscați-vă bine mâinile și aplicați un tratament emolient pentru cuticule. Puteți apoi să le împingeți ușor înapoi folosind împingătorul de cuticule. Împingeți-le cât mai puțin înapoi pentru a-și menține rolul protector pentru unghii. Când ați terminat, curățați marginile unghiilor și aplicați o cremă hidratantă pentru cuticule.
Cum să ai cuticule frumoase?
- Pentru început, pentru a înmuia cuticulele, scăldați-vă mâinile în apă caldă îmbogățită cu ulei de înmuiere;
- Uscați-vă bine mâinile și aplicați un tratament emolient pentru cuticule;
- Puteți apoi să le împingeți ușor înapoi folosind împingătorul de cuticule;
- Pentru a termina, curățați marginile unghiilor și aplicați o cremă hidratantă pentru cuticule;
- Nu uitați să dezinfectați dispozitivul de împingere a cuticulelor pentru a evita orice infecție.
De ce mă dor cuticulele?
Când cuticulele devin uscate, bucăți mici de piele se desprind și sunt dureroase. Cuticulele uscate pot fi rezultatul diferitelor atacuri.
Pentru iubitorii de lac de unghii, evitați demachianții excesiv de agresivi care usucă cuticulele. Alegeți un agent de îndepărtare a lacului de unghii ușor, fără acetonă. Alegerea agentului de îndepărtare a lacului de unghii este o alegere esențială pentru menținerea unghiilor sănătoase.
Un alt sfat: purtați mănuși când folosiți produse de uz casnic, când spălați vase, când faceți grădinărit sau când faceți bricolaj. Deci conturul unghiilor tale nu va fi deteriorat.
Inflamația cuticulei unghiei: ce să faci?
Se poate întâmpla ca inflamația să apară în jurul marginii unghiei, la nivelul cuticulei. Poate fi pe un deget al mâinii sau pe degetul piciorului. O manichiură prea agresivă sau în unele cazuri dacă îți muști cuticulele, acestea ajung să fie fragile, deteriorate și infectate.
Este necesar să se identifice gradul de inflamație a cuticulei. Tratamentul va fi diferit între o inflamație ușoară și o inflamație mai semnificativă. Panaris este o inflamație bacteriană de tip stafilococ sau streptococ. Cuticula devine roșie, veziculată și foarte dureroasă. Poate apărea și puroiul. Inflamația este mai mult sau mai puțin profundă și de dimensiuni variabile. Inflamatia cuticulei trebuie tratata pentru a evita orice complicații.
Cuticule crapate: care sunt cauzele?
Cuticulele pot crăpa din diferite motive. Dacă acestea sunt inofensive, cuticulele pot fi ușor reparate. În caz contrar, necesită mult mai multă atenție. Cele mai frecvente cauze sunt:
- O manichiura prost facuta, mai ales daca cuticulele au fost taiate excesiv si unghiile au fost prost pilite, provocand iritatii ale pielii.
- Piele uscată: se poate usca rapid, nu numai în jurul unghiilor, ci și pe toată mâna. Acest lucru se poate datora utilizării unor produse prea puternice, cum ar fi un agent de îndepărtare a lacului de unghii sau un degresant nepotrivit, îngrijirea insuficientă a mâinilor sau chiar temperaturile de iarnă.
- Contactul frecvent cu apa: este la fel de periculos pentru piele ca uscarea. Dacă, de exemplu, spălați în mod regulat vasele cu mâna sau dacă mâinile sunt în contact constant cu apa din alt motiv, acest lucru poate duce la probleme ale pielii. De fapt, epiderma devine mai sensibilă și, prin urmare, mult mai probabil să fie deteriorată.
- Să-ți muști unghiile și cuticulele: acest obicei greu (dar nu imposibil!) de rupere este deosebit de dăunător pentru mâini, atât din punct de vedere al sănătății, cât și al esteticii.
- Deficiență de vitamine: de ce vitamine aveți nevoie pentru a menține cuticulele și unghiile sănătoase? Vitaminele A, E, biotina (cunoscută ca vitamina H sau B₇) și alte vitamine B sunt în primul rând responsabile pentru sănătatea pielii. O deficiență de vitamine cauzată, de exemplu, de o dietă proastă, poate duce la diverse probleme ale pielii, inclusiv cuticule crăpate.
- Probleme de sănătate care necesită tratament: Dacă sunteți sigur că niciuna dintre cele de mai sus nu vi se aplică, consultați-vă medicul și faceți analize medicale. Problemele cutanate pot fi cauzate de diverse boli precum diabetul, infecțiile fungice, psoriazisul, dermatita atopică (DA) sau problemele tiroidiene.
Acum știi de ce îți crapă cuticulele. Oricare ar fi cauza cuticulelor tale „indisciplinate”, nu o ignora. Daca nu tratezi problema, aceasta nu va disparea de la sine! Dimpotrivă, riscă să se înrăutățească!
Cuticule crapate: cum să le îngrijești?
Cum să tratezi eficient cuticulele deteriorate? Iată câteva reguli de bază de urmat:
- Creați o manichiură bine concepută. Vrei să ai mâini frumoase și unghii bine îngrijite? Nu încercați singur dacă nu puteți face corect o manichiură. Sunați un tehnician de unghii care are o bună reputație. Observați cum procedează cu tratamentul și cereți-i sfatul dacă doriți să îl continuați acasă.
- Folosiți mănuși dacă spălați vasele cu mâna și folosiți detergenți de uz casnic puternici pentru a preveni expunerea mâinilor la detergenți.
- Purtați mănuși afară: chiar au multe avantaje! Nu numai că îți protejează mâinile de crăpăturile dureroase și inestetice, dar oferă și căldură plăcută și completează stilul tău. Pur și simplu purtați mănuși ajută la prevenirea multor probleme ale pielii.
- Alegeți detergenți blânzi. Spălați-vă mâinile de mai multe ori pe zi, mai ales când ajungeți acasă de la serviciu, de la magazin, înainte de masă etc. Acest obicei foarte important nu trebuie neglijat! Cu toate acestea, spălarea frecventă, în special cu produse greșite, poate duce la uscăciune și iritații ale pielii. Prin urmare, este esențial să folosiți produse de curățare blânde, hidratante, cu un pH natural.
- Ai grijă de mâinile tale zilnic și folosește în mod regulat creme hidratante și uleiuri pentru cuticule de bună calitate. Acestea vor permite pielii tale să rămână hidratata. De asemenea, va fi regenerata constant, ceea ce va reduce semnificativ riscul de fisurare. Uleiul hidratant pentru unghii și cuticule este un produs grozav de încercat! Datorită compoziției sale speciale de ulei de jojoba, primulă și vitamina E, hidratează perfect unghia și repară cuticulele deteriorate. De asemenea, este excelent pentru întărirea unghiilor și înmuierea cuticulelor.
- Măști de mâini: Deși măștile sunt de obicei asociate cu părul și fața, puteți face și o mască de mâini regeneratoare pentru a trata cuticulele și unghiile deteriorate. Utilizați produse specifice care vizează cuticulele deteriorate, sau pur și simplu o cremă de bună calitate care conține vitamine și uleiuri. Aplicați un strat de produs și puneți mănuși de bumbac, de preferință peste noapte. Mai întâi, efectuați tratamentul în fiecare zi sau din două în două zile, iar când începeți să simțiți efectele, continuați-l ca măsură preventivă de 1-2 ori pe săptămână.
Indiferent de opțiunea pe care o alegeți pentru a vă îngriji mâinile, amintiți-vă că este important să vizați eficient problema pentru a o trata și că regularitatea este cheia! Dacă metodele de mai sus nu îmbunătățesc starea mâinilor, consultați-vă medicul pentru examinări medicale.
Crăparea cuticulelor este o problemă foarte enervantă care poate avea consecințe grave asupra sănătății tale dacă nu este tratată corespunzător. Nu ezitați să luați măsurile necesare odată ce problema este observată! Nu uitați să luați măsuri preventive în fiecare zi, adică să folosiți produse blânde, de calitate, să evitați contactul direct cu detergenții și să vă protejați mâinile de frig si soare.
0 Comments