lapte demachiant delicat

Laptele nu este doar o componentă a unei alimentații sănătoase, ci și un produs cosmetic universal. Este o sursă bogată de proteine, vitamine și minerale. Ca ingredient în cosmetică, este cunoscut pentru acțiunea sa nutritivă, lubrifiantă și hidratantă.
Produsele cosmetice folosesc lapte de diferite animale, în primul rând, de vacă, de capră, de oaie și, de asemenea, de mare sau de oaie. Laptele este o sursă de proteine care este un bloc natural al tuturor organismelor. Proteinele numite altfel proteine activează producția de elastină, colagen și acid hialuronic, adică substanțele responsabile de densitatea, elasticitatea și hidratarea pielii. Datorită conținutului de acizi grași, laptele regenerează pielea și restabilește capacul lipidic natural al pielii. Acidul lactic, unul dintre gras AHA, exfoliază epiderma moartă, îngustează porii, luminează ușor pielea și are un efect antibacterian, deci este recomandat pentru îngrijirea pielii cu cosuri.

Datorită faptului că pH-ul laptelui aproape de pH-ul pielii umane, este potrivit pentru îngrijirea pielii, chiar și pentru pielea sensibilă și delicată, deoarece nu provoacă iritații și alergii. Ca sursă de antioxidanți, distruge radicalii liberi și încetinește procesul de îmbătrânire a pielii. Laptele este, de asemenea, conține o mulțime de minerale, cum ar fi calciu, fosfor sau magneziu, precum si vitaminele A, D, E și B. Datorită acestui bogat compoziției chimice îngrijirea regulată cu lapte poate aduce o mulțime de beneficii, atât pentru aspectul feței, pielii corpului si a parului.

Pielea asociată cu dezvoltarea laptelui va fi elastică și incredibil de netedă, va avea o culoare mai uniformă și mai strălucitoare. Datorită efectelor anti-edem și exfoliante ale acidului lactic, laptele este utilizat de producătorii de produse cosmetice în linii destinate uleiurilor, acneei, hiperpigmentării pielii. Produsele pentru păr sunt responsabile pentru întărirea, hidratarea și elasticitatea. Laptele de capră este utilizat în mod obișnuit pentru anti-îmbătrânire și anti-rid, caracterizat printr-un conținut mai mare de grăsimi. Este, de asemenea, mai dens, deci este adesea o componentă a lotiunilor de corp mai saturate sau a cremelor de mână.
Îngrijirea corpului laptelui este practicată deja în antichitate. Multe femei au crezut că scăldatul în laptele de măgar le va întineri și le va decora. Printre ei au fost Cleopatra și soția lui Nero, Poppea. Ei nu erau singurii personaje istorice care au dat-o astfel încât să aibă grijă de frumusețea lor. Scăldatul în lapte este, de asemenea, utilizat de regina Angliei Elizabeth i ” și ” Sissy – împărăteasa Austriei. În Roma, pielea de pâine înmuiată în lapte a fost obișnuită. A fost una dintre primele peeling-uri naturale ale corpului. Credința în puterea de înfrumusețare a laptelui a fost păstrată până în prezent. În laptele de măgar scăldat Georges Sand, prietenul lui Chopin, iar Elisabeta austriacă și Maria Antoinette, pentru a păstra frumusețea, ferăstraie de zi cu zi maślankę. Bunicii noștri au folosit lapte pentru a face măști de curățare, restaurare și comprese de arsuri solare.