ulei de arnica

Ulei de arnica a devenit recent foarte popular, în principal din cauza proprietatii analgezice și promovarea sănătății. Aceasta este o aplicație indispensabilă pentru toată lumea într-o trusă de prim ajutor la domiciliu, mai ales dacă sunteți predispus la leziuni legate de exerciții, cum ar fi vânătăi sau entorse. Să aflăm proprietățile sale cele mai semnificative.
Arnica are proprietăți antiinflamatorii și analgezice naturale, în primul rând datorită cantității semnificative de timol. Această uniune a fost recunoscută ca un remediu eficient pentru a permite extinderea capilarelor subcutanate, permițând, în special, facilitarea transportului de sânge către celule în zonele problematice ale corpului. De asemenea, funcționează ca un antiinflamator și ajută la procesul normal de vindecare.

Aplicat local, uleiul de arnica stimulează circulația celulelor albe din sânge pentru a ajuta la dispersarea lichidelor prinse în articulații, mușchi, țesuturi și colectate în vânătăi și vânătăi. Acest lucru accelerează procesul de reabilitare după diverse leziuni și accidente.
Arnica este o plantă perenă din familia de grâu Compositae, care vine din zone vaste din Europa și Siberia, dar se găsește și în America de Nord, în special în regiunile muntoase. Este bine cunoscut pentru utilizarea sa în medicina naturală și este ușor de distins datorită florilor care au petale galbene distinctive și mijloc portocaliu. Arnica crește la o înălțime între 45-60 cm și are una până la trei flori pe plantă.

Există mai multe specii de arnica, dar cel mai cunoscut este arnica Mountain. Această plantă crește în munți, în zone situate la aproximativ 1000 de metri deasupra nivelului mării. Cu cât înălțimea apariției sale este mai mare, florile sale sunt mai aromate. Acestea sunt cele care primesc ulei parfumat cu arnica.

Ulei de arnica-ingrediente
Uleiul de arnica din cca. 50% este alcătuit din acizi grași, inclusiv linolenic, linoleic, palmitic și acid miristinic. Alte substanțe sunt, de asemenea, un amestec de timol, inclusiv diferiți esteri ai acestui compus, cum ar fi eterul dimetil.

Uleiul de arnica conține, de asemenea, un compus numit helenalină, care la persoanele cu hipersensibilitate poate provoca reacții alergice. În cazul unei erupții ușoare atunci când se utilizează ulei de arnica, cel mai probabil suntem alergici la această componentă și ar trebui să încetăm să o folosim.