Pe măsură ce îmbătrânim, îngrijirea pielii noastre devine un obicei nu numai al frumuseții, ci și al sănătății. De aceea este bine sa cunoastem ingredientele pe care natura ni le ofera pentru a avea o piele catifelata si moale, contracarand primele semne ale imbatranirii. Iată aici un ghid util pentru uleiurile antirid de origine vegetală.
Pentru prevenirea și tratarea ridurilor faciale, pot ajuta uleiurile vegetale care, pe lângă hrănirea și hidratarea epidermei, sunt capabile să exercite și un puternic efect antirid datorită concentrației de substanțe antioxidante, cum ar fi tocoferolii, carotenoizii, sterolii și fitosterolii, care luptă împotriva acțiunii radicalilor liberi.
Ghid de uleiuri antirid: toate uleiurile pe care trebuie să le știi
Iată cele mai bune produse pe care natura le pune la dispoziție pentru a trata ridurile.
Ulei de cocos
Uleiul de cocos, obținut prin presarea la rece a pulpei de nucă de cocos proaspătă sau uscată la soare, este un ingredient natural util în cosmetică mai ales pentru că conține acizi grași importanți, printre care, în special, acid lauric.
Proprietățile nutritive ale acestui ulei îl fac foarte potrivit pentru impiedicarea deshidratării pielii.
În plus, prezența vitaminei A, care acționează împotriva radicalilor liberi, și vitamina E, un antioxidant natural, ajută la protejarea împotriva degradării țesuturilor, realizând astfel o acțiune de contrast eficientă împotriva primelor semne de îmbătrânire pe piele.
Ulei de migdale dulci
Un alt remediu natural excelent pentru combaterea îmbătrânirii pielii este reprezentat de uleiul de migdale dulci, obținut prin presarea la rece a semințelor oleaginoase. Concentrațiile mari de grăsimi nesaturate și polinesaturate și conținutul de vitamine B și E îl fac un ulei potrivit pentru eficacitatea sa antirid.
Hidratează și hrănește pielea în profunzime, făcând-o mai tonifiată. Ar trebui aplicat pe pielea umeda sau uscata impreuna cu o crema hidratanta, pentru a se asigura ca se absoarbe mai bine si fara ungere. Când îl cumpărați, verificați ca să se menționeze doar ulei de prunus amygdalus dulcis (ulei de migdale) și eventual îmbogățit cu tocoferol (vitamina E).
Ulei de argan
Uleiul de argan, obținut din fructele arborelui originar din zonele aride ale Marocului, are proprietăți antioxidante remarcabile, responsabile de capacitatea sa de a lupta împotriva îmbătrânirii premature și a pielii lăsate. Bogat in vitamina E si polifenoli, are un miros dulce si placut, ceea ce il face un ingredient folosit in mod traditional nu doar in cosmetica, ci si in domeniul culinar.
Il poti folosi ca baza pentru un scrub de fata, amesteca 1 lingura de malai cu 2 linguri de ulei de argan, maseaza pielea timp de 2-3 minute si apoi clateste cu apa calduta. Masează apoi pielea cu câteva picături de ulei de argan pur în loc de crema de zi și de noapte.
Ulei de tamanu
Un alt ulei natural care are o acțiune eficientă împotriva ridurilor, datorită proprietăților sale hidratante și antioxidante este uleiul de tamanu.
Nu întâmplător acest ulei este foarte util pentru a contracara acțiunea radicalilor liberi și pentru a ne proteja pielea de deteriorarea oxidativă.
Ulei de avocado
Obținut din pulpa presată la rece a fructului, uleiul de avocado are o concentrație mare de acizi grași care îl fac un ingredient cosmetic natural ideal pentru regenerarea pielii feței și corpului și, de asemenea, pentru tratarea frumuseții părului.
Este bogat în vitamine (A, B, C, D, E, H, K, PP), dar mai ales acidul linoleic și palmitoleic îi conferă acestui ulei proprietățile anti-îmbătrânire care fac pielea mai moale și mai elastică, reducând efectele primelor riduri.
Alege-l pe cel pur nerafinat, pe care îl vei recunoaște după culoarea verde închis și consistența vâscoasă (cel rafinat este mai degrabă galben) și depunerile de pe fundul sticlei.
Ulei de rosa mosqueta (ulei de trandafir)
Pielea care simte primele efecte ale timpului sau este deosebit de uscata poate beneficia si de actiunea regeneranta a uleiului de rosa mosqueta, obtinut prin presarea la rece a semintelor fructului de rosa rubiginosa. Datorită concentrației foarte mari de acid linoleic și alfa-lioleic și prezenței vitaminei A și vitaminei E , este foarte util pentru stimularea și regenerarea funcțiilor celulare, minimizarea proceselor de îmbătrânire a pielii și, de asemenea, reducerea liniilor de expresie.
Este indicat pentru vindecarea cicatricilor si pe pielea predispusa la acnee si delicata, datorita puterii sale mari de regenerare celulara. Aplicati cateva picaturi seara inainte de a merge la culcare in loc de crema de fata de noapte.
Ghid de uleiuri antirid: retetele noastre
Iată două rețete care sporesc proprietățile antirid ale uleiurilor pe care le-am revizuit.
O reteta cu avocado, argan, germeni de grau si ulei de jojoba
Puteți face un ser antirid grozav dacă amestecați aceste uleiuri vegetale:
- 10 ml ulei de avocado
- 10 ml ulei de argan
- 5 ml ulei din germeni de grâu
- 10 ml ulei de jojoba
Pregătirea. Puteți tampona pielea curată cu câteva picături din acest amestec seara pentru a netezi ridurile și pentru a lumina pielea.
O reteta cu ulei de macese, argan si jojoba
Iata o reteta pentru un ulei antirid foarte usor de folosit seara. Câteva picături sunt suficiente, chiar și pentru conturul ochilor.
Ai nevoie:
- 40 ml ulei de jojoba
- 10 ml ulei de măceșe
- 20 ml ulei de argan
- 2 picături de vitamina E (tocoferol)
- 2-3 picaturi de ulei esential de rozmarin
Pregătirea. Se amestecă bine toate ingredientele într-un recipient mic și se păstrează într-o sticluta de sticlă închisă la culoare cu capac prevazut cu pipeta. Aplicați pe pielea curată și umedă a feței și masați bine până la absorbție.
0 Comments