Ser și booster: asta e diferența
Lumea îngrijirii pielii este în continuă creștere. În fiecare zi este produsă o formulă nouă, mai eficientă și mai perfectă. Cantitatea de produse disponibilă și recomandată de profesioniștii în frumusețe este atât de generoasă încât deseori îi încurcă chiar și pe cei mai pasionați pasionați ai rutinei de frumusețe.
Una dintre cele mai recurente îndoieli se referă la diferența subtilă dintre ser și booster. Serul este un cosmetic formulat pentru combaterea problemelor specifice ale pielii, precum îmbătrânirea (ridurile, liniile de expresie, lasarea), discromia (pete și hiperpigmentare) și supraproducția sebacee (tendința la imperfecțiuni și aspect strălucitor). Ajunge în adâncime și servește la transmiterea mai bună a ingredientelor active conținute în crema de zi și/sau de noapte aplicată ulterior în piele.
Boosterul, pe de altă parte, este – după cum spune traducerea cuvântului englezesc to boost – un „amplificator” al bunăstării pielii. Adică îmbunătățește starea generală de sănătate a pielii, dar, spre deosebire de ser, rămâne mai mult la suprafață. De fapt, boosterul sporește hidratarea și luminozitatea pielii, oferindu-i un surplus de apă sau energie (în funcție de produsul ales).
Cu toate acestea, faptul că booster-ul acționează mai puțin profund decât serul nu ar trebui să sugereze că este mai puțin util. Stratul superficial al pielii este prima bariera impotriva agresiunilor externe: daca este in stare buna, ne protejeaza de aparitia altor probleme. De fapt, utilizarea regulată a unui booster previne deshidratarea, iritabilitatea, roșeața și tenul tern.
Și texturile? Atât serul, cât și boosterul sunt de obicei foarte fluide, cu boosterul tinzând spre o consistență apoasă. Pe scurt, boosterul este mai ușor decât serul tradițional, care în noile formulări este oferit și în variantă uleioasă.
Pot fi folosite booster și ser în același timp?
Boosterul și serul se completează perfect și pot fi folosite împreună, pur și simplu urmați ordinea corectă. Boosterele pot fi amestecate cu crema de fata pentru a o intensifica si a o face mai patrunzatoare, dar si cu ser pentru a-i spori eficacitatea. Sau, pot fi aplicate înainte de ser și cremă, după tehnica de stratificare care constă în aplicarea unui produs după altul pe piele.
Cum functioneazã? Iată regula generală: aplicați mai întâi produsele mai apoase și apoi pe cele mai cremoase și pe bază de ulei. Într-adevăr, acestea din urmă au un efect ocluziv asupra pielii și, dacă sunt aplicate mai întâi, împiedică texturile mai ușoare să pătrundă în profunzime, reducându-le astfel eficacitatea.
0 Comments